banner47

Umurbey Meydanına Kavuşuyor

Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırılan Umurbey Mahallesindeki 5 binanın yıkımı tamamlandı.

Umurbey Meydanına Kavuşuyor
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırılan Umurbey Mahallesindeki 5 binanın yıkımı tamamlandı. Umurbey Mahallesini Bursa’nın gözde turistik bölgelerinden olan Cumalıkızık Mahallesine çevirecek olan proje kapsamında röleve, restorasyon, restitasyon projeleri hazırlanan 18 tarihi bina da restore edilecek. “Umurbey’de tarihi kimliğine uygun düzenlemeler yapılacak. Cumalıkızık ile aynı tarihi paylaşan bu güzide mahallemize önce yakışan bir meydan yapacağız, ardından da tarihi yeniden canlandıracağız” diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ile birlikte çalışmaları takip eden ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Refik Yılmaz, çarşı meydanında bulunan bir metruk binanın yıkımını da izledi. Umurbey’de tarih canlanırken, meydanına da kavuşacağını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, meydan çalışması kapsamında meydana cepheli binalarla ilgili de projenin hazırlandığını müjdeledi. Köy statüsüne dönüşen bir çok mahallede spor sahaları ve meydan çalışması yaptıklarını hatırlatan Refik Yılmaz, Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın doğum yeri olan Umurbey mahallesinin de kendisine yakışan meydanına kavuşacağını kaydetti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tarihi binaların ayağa kaldırılması projesi kapsamında da ilk olarak 18 binanın restore edileceğini, ardından da Mahalledeki tüm tarihi binaların röleve, restore ve restitasyon projelerinin hazırlanacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28