banner47

101 Yıllık Gurura Anma ve Kutlama

“Çanakkale Geçilmez” şiarıyla belleklere kazınan, türkülere, şiirlere, filmlere konu olan Çanakkale Zaferi’nin 101 yıldönümü tüm ülkede ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Gemlik’te de bir dizi etkinlikle kutlandı.

101 Yıllık Gurura Anma ve Kutlama
banner3

“Çanakkale Geçilmez” şiarıyla belleklere kazınan, türkülere, şiirlere, filmlere konu olan Çanakkale Zaferi’nin 101 yıldönümü tüm ülkede ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Gemlik’te de bir dizi etkinlikle kutlandı. Zaferin yıldönümü kapsamında tüm Türkiye şehitlerini bir kez daha minnet ve saygı ile andı. Gemlik’teki etkinlikler sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Buradaki törende Kaymakam Cahit Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Namık Kemal Çil ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz anıta çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar duyguların tercümanı oldu.

Törenler Gemlik Belediye Mezarlığı Şehitlik alanında devam etti. Gemlik Müftüsü Muammer Turan ve Çarşı Camii İmam Hatibi Sabri Aslan ’ın okuduğu dualar sonrasında protokol üyeleri şehitlerimizin mezarına çiçekler bıraktılar. Gemlikli şehit aileleri ve muharip gaziler derneği temsilcilerinin de yer aldığı program yoğun ilgi gördü. Törenlerin üçüncü bölümü Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlendi. Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde Gemlik Koza Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Gemlik Koza Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rahmi Şafak yaptı. Şafak; “Çanakkale Savaşı, Türk askerinin gerektiğinde yurdunun ve ulusunun özgürlüğü için canını seve seve verebileceğinin en bü­yük kanıtıdır. Çanakkale Savaşı, bir ulusu yok etme planının ilk aşamasıydı. Ancak, Mustafa Kemal, askerlerine “Ben size hücum etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” diyerek kendisi de en ön saf­larda savaştı. Kazanılan zaferle bir ulus yok olmaktan kurtuluyor­du, Bu bakımdan Çanakkale Savaşı tarihimizin en önemli savaşla­rından biridir. Bu savaşın önemini ulusça bilerek gelecek nesillere aktarmalıyız.” Dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan şiir ve kompozisyonlar seslendirilirken, Gemlik Koza Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen 18 Mart Çanakkale Oratoryosu izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

 

 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Törenleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Törenleri sabah:09:00'da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. #gemlik #18mart #çanakkale #gemliklife

Gemlik Life tarafından gönderildi 18 Mart 2016 Cuma

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER