banner47

Ünlü Yazar Gemlik'te Minik Öğrenciler ile Buluştu

Çocukların büyülü dünyasına dalarak, yalnızca çocuklar ve gençler için yazmaya başlayan ve TEDA Projesi Kapsamında Türkiye'den kitapları çevrilen yazarlar içinde 25 kitap ile en çok kitabı çevrilen yazarlar sıralamasında 4. yazar olan Aytül Akal Cumhuriyet İlkokulunda öğrenciler ile imza günü etkinliğinde bir araya geldi.

Ünlü Yazar Gemlik'te Minik Öğrenciler ile Buluştu
banner3

Hakan Kırtasiye sahibi Özgür Seferoğlu'nun çalışmaları ile Gemlik'e gelen ünlü yazar Aytül Akal Cumhuriyet İlkokulunda öğrenciler ile imza günü etkinliğinde buluştu. Burada kitaplarını imzalayarak, çocuklarda okuma kültürünün yerleşmesine katkı vermeye çalıştı.  Akal'ın öyküler, masallar, şiirler, oyunlar, romanlar olmak üzere, yayımlanmış 107 kitabından 28’i, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Farsça ve Bulgarcaya çevrilerek yurt dışında yayımlandı. Aytül Akal TEDA Projesi Kapsamında Türkiye'den kitapları çevrilen yazarlar içinde 25 kitap ile en çok kitabı çevrilen yazarlar sıralamasında 4. yazar olmuştur. Akal aynı zamanda ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) tarafından 2010 ALMA (Astrid Lindgren Anma Ödülü) Türkiye adayı olarak gösterildi.

İmza günü etkinliğinden oldukça memnun olan öğrenci ve öğretmenler bu tür etkinliklerin sayılarının artmasını temenni etti. İmza günü etkinliğinden hemen sonra öğrenciler ile sohbet eden yazı işleri müdürümüz Oğuzhan Obuz'un öğrencilerden aldığı tepkiler oldukça olumluydu. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri; " Bu tür kültürel etkinliklerin sayısının artmasını dilerken, sürekli yazarlarla bir araya gelmek istediklerini, bu sayede kitap okumayı daha çok sevdiklerini, okudukları kitapların yazarları ile tanışmanın mutluluk verici olduğu" belirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28