banner47

Boşanma Olayları Araştırma Komisyonu Gemlik’te

Türkiye Büyük Millet Meclisi, “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan, Araştırma Komisyonu Üyeleri” Gemlik’e geldiler.

Boşanma Olayları Araştırma Komisyonu Gemlik’te
banner3

. 14 Ocak’ta Şanlı Urfa’da başlayan, ardından Kilis ve Antalya’da önemli araştırmalar yapan bayan milletvekillerinden oluşan kurul, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi psikologlarından bilgi aldılar. Gemlik Paşa Konağında gerçekleşen brifing toplantısına Komisyon Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Katip Ak parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, komisyon üyeleri CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu katıldılar. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık’ın da yer aldığı brifing toplantısında, BADEM çalışmaları ele alındı.

BADEM’de görevli psikologlar Seda Kartaltepe, Sümeyra Altın ve Ali Toprak Özkan, vekillere ve davetlilere BADEM çalışmaları hakkında geniş bilgiler sundular. Slayt gösterimli anlatımda, Gemlik’in 2015 ve 2016 yılı evlilik ve boşanma oranları da masaya yatırıldı. Psikolog Seda Kartaltepe, 2015 yılında Gemlik’te 743 evlenme, 275 boşanma olduğunu, bu rakamın 2016’nın ilk üç ayında 84 evlenme 64 boşanma olarak istatistiklere yansıdığını kaydetti. 1 Proje Danışmanı, 3 Psikolog, 1 Asistan ve 1 Hizmetli kadrosuyla görev yapan BADEM’in çalışma sistemleri ve yönlendirme broşürleri konusunda da Milletvekillerine bilgiler verildi.

Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, istatistiki rakamlarda fazla görünmesine rağmen Türkiye’deki boşanma oranlarının az olduğunu söyledi. Avrupa Ülkeleri ve Dünya geneline göre en az boşanma yaşanan ülkeler sıralamasında beşinci olduğumuzun altını çizen Ayşe Keşir, boşanma olaylarında ekonomik faktörlerin dördüncü hatta beşinci sırada geldiğini vurgulayarak, aile içi şiddet, madde bağımlılığı ve evlilikte saygısızlığın ilk üç sırada yer alan boşanma sebebi olduğunu kaydetti. Türkiye’nin 81 ilini kapsayan araştırma yapmadıklarını, bölgeler arası farklar gözetilerek çalışma yaptıklarını açıklayan Ayşe Keşir, Bursa’da da uzman doktor ve psikologlar, hâkim ve avukatların yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de önemli görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.

Araştırma Komisyonu üyeleri BADEM çalışmalarını da yerinde incelediler. Komisyon üyeleri daha sonra Paşa Konağı merdivenlerinde basın mensuplarına poz verdiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28