banner47

TV Cumhuriyeti Büyük Alkış Aldı

Gemport Gemlik Anadolu Lisesinin sahnelediği TV Cumhuriyeti adlı tiyatro oyunu büyük beğeni kazandı. Cüneyt Kılcıoğlu'nun yazdığı,Gemport Gemlik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hikmet Cerrah'ın yönettiği Televizyon Cumhuriyeti, adlı tiyatro oyunu Manastır Kültür Merkezinde sahnelendi.

TV Cumhuriyeti Büyük Alkış Aldı
banner3

Cüneyt Kılcıoğlu'nun yazdığı,Gemport Gemlik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hikmet Cerrah'ın yönettiği Televizyon Cumhuriyeti, adlı tiyatro oyunu Manastır Kültür Merkezinde sahnelendi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim,Okul Müdürü Hayrettin Arıcı, Okul Aile Birliği Başkanı Güler İmren,okulun öğretmen,veli ve öğrencilerini izlediği oyunda oyuncuların göstermiş olduğu performans büyük beğeni kazandı.

Tiyatro kulübü olarak çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Oyun yönetmeni Hikmet Cerrah " Oyunumuz televizyonun insanlar üzerindeki etkisine bir gönderme yapıyor. Çünkü televizyon artık insanları evlendiriyor boşuyor, güldürüyor ve ağlatıyor. Biz ise tüm bu neden olduklarına sahneden absürt bir cevap veriyoruz ve olanları hiç ediyoruz. Televizyonun insanlar üzerinde kurduğu baskı ve yönetimi anlatıyoruz' diyerek oyun hakkında bilgi verdi.

Televizyon Cumhuriyeti oyununun içerisinde sabah programları,güzellik yarışmaları,yemek programları ve yılbaşı programları konu alınarak eğlenceli bir şekilde hicivler yapıldı.

Abdülkadir Ayışık, Asya Bozkurt ,Ayçe Kan .Beyza Gökmen .Bora Sütçü .Büşra Toyata ,Dilara Tar,Duhan Sarıkaya,Ebru Erdem,Ecem Derin .Ecem Ferik .Ekin Çevik Gizem İmren Gökçe Akarmış,Gözde Gürbüz, Hilal Koşucu, Gözde Bıçer, İrem Elgezdi, M.Ahmet Topal Mert Bilge, Mertcan Gençoğlu, Nesligül Çalışkan, Recep Biten ,Rezzan Aydoğdu, Sinem Ulus, Sultan Yıldırım, Sude Gürkaş Tuğçehan Keke, Zülal Güneşin yer aldığı tiyatro ekibinin sahneye koyduğu oyunda sunuculuğu da Iraz Bayrak yaptı. Gemport Gemlik Anadolu Lisesi öğrencilerini yıllardır her sene sahneye koydukları oyun 2016 yılında 'Televizyon Cumhuriyeti' adlı oyunla da başarıyla tamamlanmış oldu. Gecenin sonunda Kent konseyi Başkanı Mukaddes Serim öğretmen Hikmet Cerrah'a çicek verirken,Okul Müdürü Hayrettin Arıcı'da öğrencilere karanfil hediye ederek tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28