banner47

Yılmaz: “Ramazan Ayı Huzur ve Bereket Getirsin”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçedeki Din Görevlilerini Bölge Park Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısında ağırladı.

Yılmaz: “Ramazan Ayı Huzur ve Bereket Getirsin”
banner3

Gemlik Halkının Ramazan Aylarını kutlayan, huzur ve bereket getirmesini temenni eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, okulların ve sağlık ocaklarının yanı sıra camilerin bakım ve onarımını da ivedilikle yapılması gerektiğine dikkat çekti. Okul ve Sağlık Ocaklarında başlatılan deprem testlerini, ilçedeki tüm camilerde de yapılmasını isteyen Refik Yılmaz, “Şükriye, Adliye ve Karacaali Camileri günümüz şartlarında yetersiz kalıyorlar. Cenaze Namazlarında sorunlar yaşanıyor. İlçemizin bu konudaki imajını değiştirelim. Eğitim ve Sağlık Sistemi kadar, helal-haram, doğru-yanlış, yasadışı-hukuk üstünlüğü gibi kavramların yerleşmesinde ve gelişmesinde etkin olan Camilerimize, İbadethanelerimize de sahip çıkalım. Onları yenileyelim” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, İlçe Müftüsü Muammer Turan, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’ün de yer aldığı kahvaltılı istişare toplantısında, ilçedeki Camilerin ve Cem Evi’nin temizlikleri konusuna da değindi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ibadethanelerin temizliklerinin tam ve eksiksiz yapılması için, denetimleri konusunda din görevlilerine de büyük iş düştüğünü vurguladı. Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’e bu konuda talimat veren ve Din Görevlileri ile birebir görüştüren Refik Yılmaz, Temizlik Firmalarının da denetimi konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğüne tam yetki verdi.

Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını ve kurumların işlerini kolaylaştırdıklarını hatırlattı. Refik Yılmaz, Yaz Kuran Kursları ve Yaz Spor Okullarına da sosyal, kültürel projelerde destek olup, kültürel geziler ve piknik yapmaları konusunda desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Ramazan ayı ülkemize, ilçemize huzur ve bereket getirsin. Milli Birlik ve Beraberliğimizi perçinlesin” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Muammer Turan’da, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a destekleri adına teşekkür ederek, Din Görevlilerine önemli mesajlar verdi. İlçe Müftüsü Muammer Turan, ibadethanelerin yapılabileceğini, taş üstüne taşlar konulabileceğini buna karşın bir insanı bile iyi yetiştirmenin hepsinden önemli olduğunu söyledi. Muammer Turan’a bu konuda destek veren Refik Yılmaz, gençlerin ve çocukların iyi yetiştirilmemesi konusunun önemine vurgu yaparak, “İhmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehirleri imha eder” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28