banner47

Tuğçe'yi Öldüren Cani Ceza İndirimi Almasın

Geçtiğimiz hafta Umurbey'deki evine girmek üzereyken Aykut Ertunç tarafından pompalı tüfekle öldürülen Tuğçe Uludağ'ın ailesi, kızlarının öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaptı.

Tuğçe'yi Öldüren Cani Ceza İndirimi Almasın
banner3

Geçtiğimiz hafta Umurbey'deki evine girmek üzereyken Aykut Ertunç tarafından pompalı tüfekle öldürülen Tuğçe Uludağ'ın ailesi, kızlarının öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaptı.

Aileye en büyük destek ise daha önce katledilen Dilay Gül ve Düzgün Akyıldız'ın ailelerinden geldi. Genelde kadınlardan oluşan kalabalık bir gurupta ailenin yanında olmak için Tuğçe'nin öldürüldüğü yerde hazır bulundular. Kadınların ellerinde Tuğçe'nin fotoğrafları, döviz ve pankartlar dikkat çekti. Ellerdeki dövizlerde şu ifadeler yazıyordu : "Kadın cinayetlerinde aşırı sevgi indirimi, iyi hal indirimi, saygın tutum indirimi uygulanmasın" , "Katledilmek için kadın olmak yetiyor." , "Kadın cinayetleri kader değildir."

Uludağ ailesinin evlerinin önünde yapılan basın açıklamasına Tuğçe'nin annesi Tülay Uludağ, babası Özden Uludağ, Mustafa Uludağ, kuzeni Emre Düzensever ve eşi Beril Düzensever yer alırken, basın açıklamasını Beril Düzensever okudu.

 

 

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi : "Burada toplanmamızın sebebi son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve son kurbanımız, kardeşimiz Tuğçe Uludağ'ın vahşi bir şekilde katledilmesidir. 2 Aralık cuma günü Aykut Ertunç canisinin bize yaşatmış olduğu bu vahşet basına farklı bir şekilde yansıtılmıştır. İçinde bulunduğumuz bu acı olayı siz değerli basın mensuplarına anlatmak isteriz.

Daha hayatının baharında olacaklardan habersiz olan Tuğçemiz sırf aşkına karşılık vermediği için Aykut Ertunç tarafından defalarca tehdit edilmişti. Bunun üzerine Tuğçemiz bu caniyi savcıya şikayet etmiş, Aykut Ertunç uzaklaştırma kararı almıştır. Olay gecesi Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursundan eve dönen Tuğçemiz şuanda bulunduğumuz sokağa girmiştir. Gözü dönmüş cani ise kurs çıkış saatini öğrenerek bu sokağa pusu kurmuştur. Elinde pompalı tüfeği ile bekleyen caniyi fark eden Tuğçemiz apartmana doğru koşarak kapıyı kapatmaya çalışmış, fakat bu sırada cani kapının arkasından ateş etmeye başlamıştır. Katil Aykut Ertunç Tuğçemizin canına bilerek isteyerek ve planlayarak kastetmiş ve olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır.

Bugün burada toplanmamızın asıl nedeni kadın cinayetlerine karşı, Tuğçemizin katleden caninin en ağır şekilde ceza almasını ve adalet için yapacağımız yürüyüşün duyurusunu yapmaktı. Fakat uzaklaştırma kararı olduğu halde Tuğçe'yi koruyamayanlar, bugün adalet için planladığımız yürüyüşü OHAL'i gerekçe göstererek yasaklamışlardır.

Bizler kadın cinayetleri, cinsel istismar, taciz ve tecavüz gibi davaların biran önce sonuçlanmasını. Bu suçları işleyenlerin kesinlikle hiç bir ceza indirimi almamalarını istiyoruz."

 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28