banner47

Namaz Bilinci ve Diriliş Anlatıldı

Gemlik Belediyesi’nin 2015 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği konferans büyük ilgi gördü.

Namaz Bilinci ve Diriliş Anlatıldı
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2015 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği konferans büyük ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konuşmacı olarak yer aldı. “Namaz Bilinci ve Diriliş” konulu konferansta konuşan Ahmet Bulut, “Toplumsal huzur istiyorsak, rabbimizle günde beş defa buluşmalıyız” dedi. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un da izleyici olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Türkiye’de namazsızlık hastalığına çare bulmak için koşturduğunu ve namaz gönüllüsü olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, ülkemizde düzenli namaz kılanların sayısının yüzde 30’u geçmediğini söyledi. “Toplumda huzur isteniyorsa, rabbimizle günde beş defa buluşmalıyız” diyen Bulut, yüreklere Allah imanı ekmek için çalışılması gerektiğine işaret etti. “Namaz yük değildir, bilmeyene ulaşmalıyız. Ruhumuzun namaza ihtiyacı var. İmanınız varsa, bahane olmaz. İmkânınız da vardır” diye konuşan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, ailelere de seslenerek, “çocuklarımızı seccademizin varisi kılmalıyız” diye konuştu.

Mevlana’yı Anma Şeb-i Arus gecesine denk gelen programın anlam ve önemine dikkat çeken Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, İslam Coğrafyasında dökülen kanların yürekleri yaktığını vurguladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, bir neslin daha cehalete kurban giderilmemesi gerektiğini ifade ederek, eğitim ve öğretimde, imanın, tarihin, bilginin ve düşünmenin önemini anlattı. Program sonunda Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ahmet Bulut’a çiçek takdim edip, güzel konferans adına teşekkür ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28