banner47

Çakır; “Hukuk Fakültesi Gemlik'te Kalmalı”

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’te kalması gerektiğini söyledi.

Çakır; “Hukuk Fakültesi Gemlik'te Kalmalı”
banner3

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’te kalması gerektiğini söyledi. “Akademik bir yöre için hem sosyo kültürel, hem sosyo ekonomik bir varlık bütünüdür” diyen Özden Çakır,   “Güzel Gemlik’imiz emsallerine oranla ekonomik gelişmişlik olarak hatırı sayılır bir konumdadır. Ancak, olayın sosyo kültürel boyutu düşünüldüğünde, bunun Gemlik’imize katacağı değer çok yüksek seviyededir. Üniversitelerin, kuruldukları şehir üzerinde çevre düzenlemesi, yeni ve farklı sportif eğlence mekânlarının açılması, farklı şehirlerden ve kültürlerden gelen personel ve öğrencilerin yöre halkıyla ilişkileri sonucunda yörenin sosyokültürel olarak da gelişmesi şeklinde örneklendirilebilecek çeşitli katkıları bulunmaktadır. Böyle düşünüldüğünde Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’in geleceği açısından büyük önem arz ettiği göz ardı edilmemelidir.” dedi

PROTOKOL GEREĞİ TAŞINAMAZ

Özden Çakır, “Üniversite kurulurken fahri hemşerimiz olan Sayın Asım Kocabıyık ile yapılan protokol gereği üniversitenin Gemlik’ten taşınması mümkün değildir. Eğer bu protokole rağmen hukuk fakültesi Gemlik’ten taşınırsa hem hayır yapan Asım Bey’in vasiyetine ihanet edilmiş olur hem de bundan sonra hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız karşılaşılan durumdan dolayı hayır yapmaktan vazgeçerler.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28