banner47

Motivasyon En Çok Belediyecilikte Gerekli

Gemlik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği kişisel gelişime yönelik hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Motivasyon En Çok Belediyecilikte Gerekli
banner3

Geçtiğimiz hafta Eğitimci-Yazar Murat Tunalı ile “Stresle Barışık Yaşayabilme” konulu seminere katılan belediye personeli, bu hafta da Eğitimci-Yazar Yaprak Tecir’in sunumuyla, “Motivasyon Yönetimi” konusunda bilgilendirildiler. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra, daire müdür ve amirleriyle birlikte çok sayıda belediye personeli katıldı.

Belediye personeliyle samimi bir sohbet havasında diyaloglara giren Eğitimci Yazar Yaprak Tecir, motivasyon yönetiminin önemine dikkat çekti. Motivasyona en çok ihtiyaç duyan mesleklerin başında belediyeciliğin geldiğini vurgulayan Tecir, işyerinde nezaket kuralları konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eğitimci Yazar Yaprak Tecir, “Nezaket kuralları aslında bildiğimizi sandığımız ancak üzerinde neredeyse hiç düşünmediğimiz kurallar. Nezaket kuralları denildiğinde akıllara daha çok oturmak–kalkmak, masa kültürü ve düzeni gibi sosyal konular geliyor” dedi.  Yaprak Tecir, “Daha sonra sırası ile diğer kurallar birbirini takip ediyor. Okul ve iş hayatı içerisinde böyle bir eğitimden ne yazık ki geçilemiyor. Kişi ailesi ve çevresinden gördüklerini uyguluyor ve bu da ne yazık ki yetersiz kalıyor. Yıllardır iş ilanlarında kullanılan ‘prezantabl’ kelimesinin içeriği nezaket kurallarını bilmek ve bu kuralları kişinin başvuru yaptığı işte gösterebilme yetisidir ama ne yazık ki hem adaylar hem de işverenler bunu görmezden geliyor” diye konuştu. “Bu kuralları bilmek saygınlık kazandırıyor” diyerek sunumunu sürdüren Tecir,  yeni neslin iş hayatında nezaket kuralları konusunda çok bilgili olmadığını ancak kendilerini geliştirmek konusunda çok istekli olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28