banner47

Bursa MAG-DER : "Gübre Olmadan"

Gemlik Gübre'de meydana gelen amonyak sızıntısına bir tepkide BURSA MAG-DER 'den geldi .

Bursa MAG-DER :
banner3

Yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi : "Daha birkaç ay geçmeden aynı sanayi kuruluşunda meydana gelen ikinci kaza bir kez daha Gemlik halkının yüreklerini ağzına getirmiştir. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir diye düşünüyoruz .Defalardır yetkili kurumlara  uyarılar yapıyor olmamıza rağmen , hiç bir gelişme göremiyoruz ,Bir kez daha söylüyoruz ki bu şehir birinci derecede Afet bölgesidir , bu kadar sanayi ve nüfusu kaldıramaz  ,sanayi kalkınma için şart olabilir , sanayi olmasında demiyoruz   ,ekolojik dengeleri bozmayacak ,insan hayatını tehlikeye sokmayacak şekilde gerekli önlem ve tedbirler alındıktan sonra ve denetimleri sıklıkla yapılması durumunda sınırlı şekilde sanayi olmalıdır.

İlçemizin tek geliri sanayi değildir ,Tarım ,Hayvancılık, Balıkçılık  ve Turizm  gibi riski daha az olan gelir kaynakları desteklenmeli şehrimiz sanayi yerine turizm merkezi olmalıdır .

Gübre üretelim derken halkı gübreye çevirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur ,kaldı ki beklenen Marmara Depreminin ilçemizi ciddi şekilde etkileyeceği bütün bilim adamları tarafından defalarca dile getirilmiştir. Olası bir depremde yanıcı , yakıcı ,ve patlayıcı ağırlıklı sanayinin nelere mal olacağı herkesçe bilinmektedir ,Buna 1999 Marmara Depreminde uzun süre söndürülemeyen Tüpraş yangını en ciddi örnektir.Mahalle afet Gönüllüleri olarak  sanayi alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi ve gerekmesi halinde sivil toplum örgütlerine verilen yasal haklar doğrultusunda harekete geçeceğimizi basın yoluyla bir kez daha duyuruyoruz denildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER