banner47

Halkın Gündemi Ayrı, İktidarın Gündemi Ayrı

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız haftalık gündem değerlendirmesi için basın açıklaması düzenledi.

Halkın Gündemi Ayrı, İktidarın Gündemi Ayrı
banner3

Türkiye’de bugün iki gündem olduğunu söyleyen Yıldız, halkın gündemi ve iktidar ile muhalefetin suni gündemi olmak üzere ikiye ayrıldığını bildirdi. Halkın gündeminde terör, işsizlik, adaletsizlik ve geçim sıkıntısı olduğunu belirten Yıldız, “Parlamento’nun gündeminde ise Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, dokunulmazlıkların kaldırılması ve son zamanlardaki dalaşma vari tartışmalar var. Bugün hiç şüphesiz gerçek gündem terör olaylarıdır

Yıldız, programda Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerken, terör sorununun altını çizdi. Terörün temelinde eğitimsizliğin olduğuna vurgu yapan Yıldız, milli ve yerli politikalara gidilmesi gerektiğini aktardı.

Suriye konusuna da değinen Yıldız, Türkiye'nin bölge ülkeleri ile bir araya gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken şey, hiç şüphesiz ki barış, barış ve barıştır." dedi. 

Suriye'de yaşanan savaşın bütün bölge halkını sardığını belirten Yıldız, bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda, Suriye politikasında Saadet Partisi olarak görüşlerinin dikkate alınmadığını iddia eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Suriye konusunda Türkiye'nin bölge ülkeleri ile bir araya gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken şey, hiç şüphesiz ki barış, barış ve barıştır. Türkiye, İran, Suriye, Mısır ve Irak, icap ediyorsa diğer kardeş İslam ülkeleri de bu konferansa davet edilecek ülkeler olabilir. Bu bölge bizimdir. Tabiri caizse bu apartman Müslümanlarındır. Müslümanlar, bir araya gelmek suretiyle problemlerini çözmelidir, bunu sağlayacak güce sahiptir. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz; küresel güçlerle el ele, omuz omuza vererek Müslümanların problemlerini çözemezsiniz."

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28