banner47

Miraç Kandilinde Gelenek Bozulmadı

İslam Âleminin en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandili tüm yurtta ve İslam coğrafyasında olduğu gibi Gemlik’te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Miraç Kandilinde Gelenek Bozulmadı
banner3

İslam âleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, Gemlik’te de ibadet ve dualarla idrak edildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da geleneği bozmayarak, bu kandil kutlamalarında da vatandaşlarla bir araya gelip kandil simidi dağıttı.

Gemlik Salı Pazarı girişinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten açıklamaları da sohbet sırasında dile getirdi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “8 Nisan'da başlayan "üç ayların ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi” dedi.

Gemliklilerin dilek ve temennileri ile sorunlarını da dinleyip, daire müdürlerine not aldıran Refik Yılmaz, tüm İslam Âleminin ve Gemliklilerin Miraç Kandillerini kutladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz kandil simidi geleneğini ikindi namazına müteakip Merkez Çarşı Camii önünde de devam ettirdi. Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ile birlikte vatandaşlara kendi elleriyle kandil simidi ikram eden Refik Yılmaz, “Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allah'a emanet olun. Ailelerinizle birlikte Güzel kandiller” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28