banner47

Murat Tacar'ın Tezi İçin Yaptığı Çalışma Kitap Oldu

Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Emrah Murat TACAR'ın Yüksek Lisans tezi için yaptığı çalışma kitap haline getirilerek basıldı.

Murat Tacar'ın Tezi İçin Yaptığı Çalışma Kitap Oldu
banner3

Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Emrah Murat TACAR'ın Yüksek Lisans tezi için yaptığı çalışma kitap haline getirilerek basıldı.

Kitap  limanlar içinde konteyner terminallerinin iyi hizmet verebilmesi için konteyner yükleme/boşaltma operasyonlarının performans ölçümünün benzetim yöntemiyle modellenmesini içeren dört bölümden oluşmaktadır. Çalışma kapsamında Gemlik Borusan Limanı Konteyner Terminali simulasyon yöntemiyle ele alınmış ve sonuçlar yorumlanmıştır. 

Birinci bölüm de konteyner taşımacılığı ele alınmış olup; konteyner taşımacılığının tarihi, konteyner taşımacılığının dünya ve Türkiye’deki durumu araştırılmıştır. Bunun yanında konteyner taşımacılığının temelini oluşturan konteyner ve konteyner gemilerine ilişkin bilgiler paylaşılmıştır.

İkinci bölüm de konteyner terminalleri temel fonksiyonları, konteyner terminalleri tasarımı, konteyner terminallerinde kullanılan yük elleçleme ekipmanları, konteyner terminalleri yük elleçleme, aktarma ve istif sistemleri, sistemlerin karşılaştırılması ve konteyner terminallerinde yük akışı konuları üzerinde durulmuştur.Üçüncü bölüm de konteyner terminalleri problemlerinin benzetim yöntemi ile ele alınması konusunda literatür araştırması gerçekleştirilmektedir. literatür taraması yapılarak bu literatür içerisinde benzetim yönteminin yeri araştırılmıştır.

Dördüncü bölüm de ise bir benzetim uygulaması yer almaktadır. Bu çerçevede benzetim için gerekli veriler toplanmış ve elde edilen veriler ile benzetim modeli geliştirilmiştir. Geliştirilen model çalıştırılarak model sonuçlarına çalışmada yer verilmiştir.  

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28