banner47

Facebook’a Rakip Bursa’dan Çıktı

Küçük yaşlardan itibaren bilgisayar programları üzerinde çalışan 18 yaşındaki Sertan Helvacı’nın geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi “Events Here” ile dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook’a rakip oldu.

Facebook’a Rakip Bursa’dan Çıktı
banner3

Bursalı gencin geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi Facebook’a rakip oldu. 18 yaşındaki Sertan Helvacı, geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi “Events Here” sayesinde Microsoft’un dikkatini çekmeyi başardı. Türkiye’de bu tarz uygulamayı başaran ilk kişi olan Sertan Helvacı, projesini Microsoft’a sunarak destek gördü ve Microsoft’un bütün ürünlerini ücretsiz kullanma hakkına sahip oldu. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nden tam burs kazandı.

TÜRKİYE’DE TEK

Uygulamasının Microsoft tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Sertan Helvacı, “Bu uygulamadan önce sanal gerçeklik sunan bir projem vardı. O projeden dolayı Microsoft ile irtibat halindeydik. Bu projemi sunduğum zaman ilgilerini çekti. Türkiye’de bu tarz bir uygulamayı yapan ilk kişiyim. Sosyal medya yazılımları yapmaya deneyen birkaç kişi olsa da, ilk defa bu kadar ilerleyen kişilerden birisiyim” dedi.

DAVETE GEREK YOK!

Geliştirdiği uygulama hakkında bilgiler veren Helvacı, “Uygulama, bulunduğunuz muhitin 25 kilometre çevresindeki bütün etkinlikleri kullanıcıya listeliyor. Listelenen uygulamalardan herhangi birini seçip o faaliyete katılabiliyorsunuz. Maksadım insanların kendi ilgi alanlarına uyan insanlarla tanışması. Benim ilgi alanım teknoloji. Ben teknoloji ile ilgilenen yeni insanlarla tanışmak istediğimde Events Here’yi kullanmam çok mantıklı olacak" dedi.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulamaya giriş yapıldığında, programın kullanıcıya ilgi alanlarını sorduğunu kaydeden Sertan Helvacı, “İlgi alanlarınızı seçtiğiniz zaman sizin merak alanınıza uygun faaliyetleri vermeye başlıyor. Facebook’da etkinlik oluşturma sistemi mevcut, ama sadece davet edilen kişilerin gelmesini ve sadece arkadaş çevrelerinin toplanmasını sağlıyor. Biz bunu aşmak istiyoruz. Mesela bir insan İzmir’e gittiğinde, orada ilgilendiği herhangi bir kongre yapılacaksa, Events Here size hemen bir bildirim yollayacak. Orada yapılacak faaliyetten bahsedecek. İsterseniz siz etkinlik arayacak veya isterseniz otomatik olarak telefonunuzdaki uygulamaya gelecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28