banner47

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Yöntemleri Konuşuldu

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize ettiği bilgilendirme toplantısında, “Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele ve Mücadele Yöntemleri” masaya yatırıldı.

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Yöntemleri Konuşuldu
banner3

Bursa İl Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Cihat Yazar ve Dr. Mine Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı’nın da izleyici olarak katıldığı toplantı sivil toplum örgütü yöneticileri tarafından da ilgi gördü.

Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, uyuşturucu bağımlılığının dili, dini, ırkı, yaşı, rengi ve mezhebinin olmadığına dikkat çekerek, Gemlik Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleriyle birlikte başlattıkları uyuşturucu ile mücadele kapsamındaki organizasyonları devam ettireceklerini kaydetti. Dr. Cihat Yazar’da, madde bağımlılığını önleme konusunda bilgiler verdi. Madde bağımlılığının tanımı, bağımlı kişilerin sosyal ve psikolojik profilleri konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Cihat Yazar, maddenin esiri olan birisinin ana ekseninde o maddenin olduğunu, gerek o maddeyi arama, gerekse kullanma süreçlerinde başka bir şey düşünemeyen bir yapıya büründüğünü anımsattı. Türkiye’de uyuşturucuya olan bağımlılık konusunda arkadaş etkisinin yüzde 42, merak olgusunun da yüzde 27 olduğuna dikkat çeken Dr. Cihat Yazar, arz ve talep azaltımı, eğitim, çevresel önlemler, koruyucu sağlık önlemleri ve psikolojik çalışmalar konusunda da bilgi verdi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

   Dr. Mine Öztürk’te, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında uyuşturucu sevkiyatı anlamında geçiş noktasında bulunduğunu belirterek, son on yılda Türkiye’de yakalanan uyuşturucu madde oranının Avrupa Birliğine üye ülkelerde yakalanan uyuşturucu madde oranından oldukça fazla olduğunu kaydetti. Türkiye’de halen en çok esrar tüketimi olduğunu savunan Mine Öztürk, son yıllarda kullanımı artan sentetik uyuşturucu madde olgusuna da 70 ilde rastlandığını bildirdi. Sigara ve Alkol bağımlılık yaşının da 13-15’e indiğine dikkat çeken Dr. Mine Öztürk, 2014 yılında 8 Bakanlığın birleşimi ve 15 çalıştay toplantısı ile uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi mesafeler alındığını anlattı. Mine Öztürk, Bakanlık direktifleri doğrultusunda oluşturulan Bursa İl Aksiyon Grubu çalışmaları ve önlemler konusunda da bilgiler verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER