banner47

Köy Ekmeğine Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Halkın daha çok ucuz ve lezzetli olduğundan dolayı tercih ettiği ve köy ekmeği olarak bilinen ekmeklerin nerede ne şartlarda üretildiğinin bilinmemesinin güvencesi Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olmakta.

Köy Ekmeğine Yönelik Denetimler Devam Ediyor
banner3

Özellikle haftalık pazarlarda büyük ilgi gören köy ekmeklerinin üretim yerleri başta olmak üzere, satışı da periyodik olarak denetleniyor. Hijyen şartlarına uygun üretim yapılmayan işletmelerin yanı sıra, satışında da kurallara uymayan esnaflara kabahatler kanunu uyarınca cezai işlem yapılıyor.

  

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Bütün, köy ekmeklerinin büyük bir bölümünün sağlıksız ortamlarda üretildiğinin tespit edildiğine dikkat çekerek, hijyen kurallarından uzak, sağlıksız üretim ve satışa izin vermediklerini söyledi. Vergi kayıtlı esnaflarında haksız rekabet ile zarara uğratıldığını vurgulayan Erol Bütün, bu denetimleri periyodik hale getirdiklerini açıkladı. Gemlik Fırıncılar Odası Başkanı Rıfat Bulut'un verdiği bilgiyi yapılan tetkiklerin de desteklediğini anlatan Erol Bütün, köy ekmeğini lezzetli yapan unsurun içindeki tuz oranının normalden üç kat daha fazla olması olduğunu belirterek, bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceklerini söyledi. Bütün, yetkili tüm kurumları da bu konuda denetime ve duyarlı olmaya çağırarak, halk sağlığıyla ilgili konuda hep birlikte mücadele etme önerisi getirdi.

  

Gemliklileri de sağlıksız köy ekmekleri tüketimi konusunda duyarlı olmaya davet eden Zabıta Müdürü Erol Bütün, üretim yerleri ve satışı yapan esnaf denetimlerinin artacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28