banner47

Kerbela Şehitleri Anıldı

Gemlik Hünkâr Hacı Bektaş Veli Derneğinin organize ettiği ve bu yıl 19.su düzenlenen Ehlibeyt Anma Etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Kerbela Şehitleri Anıldı
banner3

Cem Evinde düzenlenen Anma Töreni ve Aşure gününe Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Müftüsü Muammer Turan ve çok sayıda davetli katıldı. Siyasi Partilerin yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin de yer aldığı törende 1335 yıl önce Kerbela da Şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 Ehlibeyt bir kez daha saygıyla anıldı.

Gemlik Hünkâr Hacı Bektaş Veli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bulut, Muharrem Ayının önemini belirterek başladığı konuşmasında, dünya tarihinin yüz karası olarak nitelendirdiği Kerbela Katliamını anlattı. Alevi Dedesi Ferhat Kocamış’ta, Kerbela olayını vurgulayarak, Hz. Muhammedin Torunu HZ. Hüseyin ve 72 Ehlibeyti katleden Muaviye’nin oğlu Yezid ve Ordusunu bir kez daha kınayıp lanetlediklerini söyledi. Kerbela Katliamından sağ kurtulan İmam Zeynel Abidin’de saygıyla anıldı. Alevi Dedesi Ferhat Kocamış, “Aşure gibi birlik ve beraberliğimiz de lezzetli olsun” dedi. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına denk gelen anma etkinlikleri ve aşure gününü anımsatarak, “Cumhuriyette Ehlibeytte bizlerin ortak değeridir” diye konuştu.

Saygı Duruşu ve Duaların ardından davetlilere geleneksel etli pilav, ayran ve aşure dağıtımında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28