banner47

Cumhuriyet İçin Gemlik'te Coşkulu Yürüyüş

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gemlik'te Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi. Gemlik Stadı önünden başlayan Fener Alayı’na yüzlerce insan katıldı.

Cumhuriyet İçin Gemlik'te Coşkulu Yürüyüş
banner3

Gemlik Stadı önünden başlayan fener alayına öğrenciler başta olmak üzere bir çok insan katıldı. Fener alayına katılanların ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş'a; İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan İnan, İlçe Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sivil toplum kuruluşları, Gemlik Belediye Bandosu, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve belediye başkan yardımcılarının yürüyüşe katılmaması ise dikkat çekti.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Orhangazi caddesi ve istiklal caddesinde devam eden yürüyüş iskele meydanında son buldu. İskele meydanında Gemlik Belediye Bandosu ve Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencileri şiir ve halk oyunları gösterileri yaptılar. Oldukça coşkulu geçen gecenin sonunda sahne önüne dev bir Türk Bayrağı açan gençlerin yanına giden Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş burada gençlere; "Bu yürüyüşe verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim, sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğisiniz, sizlerle gurur duyuyoruz. Kendinizi çok iyi yetiştirmenizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.

Program sonunda tüm Gemlik halkı Manastır Kültür Merkezinde tertiplenen Cumhuriyet Konserine davet edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER