banner47

Gemlik'te Deprem Önlemi Yok

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Engin Er, MHP Gemlik İlçe Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Gemlik ve Bursa’da deprem konusunda Paleo Sismolojik çalışmalar yapılmadığını ifade etti.

Gemlik'te Deprem Önlemi Yok
banner3

Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası’nda uzun süre başkanlık yaptığını ifade eden Er, paleo sismolojik çalışmanın bir bina değerinde iş olduğunu ancak bunun yapılmadığına dikkat çekerek, bu yapılmadığı takdirde yapılan diğer depremsellik araştırmaları önem kazanmaz. Bursa’daki belediyeler ve Gemlik Belediyesi milyonlarca lira harcayarak depremi önceden belirleyebilmek için sismik aletler satın aldığını, bu aletlerin depremi 5 dakika önce bildirmesine karşın, rasathane daha önceden duyurduğunu söyledi.

Gemlik Belediyesi’nde 2 jeoloji mühendisi olduğunu söyleyen Er, belediyelerde zemin vizesi kontrol biriminin mutlaka kurulması gerektiğini belirtti.

1855 Bursa Depreminin Nerede Olduğunu Kimse Bilmiyor

Her yere bina yapılabileceğini de söyleyen MHP Milletvekili adayı Engin Er, “Bina yalnız fay kırıklarının üzerine yapılmaz. Buna yapılacak yerin zeminde gerekli teknik incelemeler yapılıp, buna göre kullanılacak malzemeler ile yapılabilir.” dedi.Engin Er, bilim adamlarının Bursa’da yaşanan “Küçük Kıyamet” olarak bilinen 1855 depreminin nerede olduğunu bilmediklerini ve araştırmadıklarını, Gemlik’te de büyük depremlerin ne zaman ve nerede meydana geldiğinin bilinmediğini söyledi.

Gemlik Belediyesi Deprem İçin Önlem Almıyor

Er, Büyükşehir Yasası ile Yapı Denetim Kanunu’nda revizyon yapılmasını isterken, paleo sismolojik çalışma yaptırılarak, Bursa, Gemlik ve diğer ilçelerde 1/1000 ölçekli imar uygulama planlarına mutlaka işlenmesi gerektiğini söyledi.MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu ise konuşmasında, Gemlik Belediyesi’nin sürekli olarak Gemlik’te depremden söz etmesine rağmen, bugüne kadar ciddi bir önlem almadıklarını eleştirdi. Gemlik'te 1999 depreminden bugüne kadar hiç bir çalışma yapılmadı dedi.

Öneri Verdik Kabul Etmediler

Durdu; “13 yıllık AKP iktidarında depremsellik açısından yapılan bir hizmet yok. Belediye Meclisi’ne bir çok öneri verdik. Dikkate almadılar. Bunlar, belediyenin tozlu raflarında bekletiliyor. Yapamayacaklarsa, bıraksınlar biz yapmaya talibiz.” dedi.Osman Durdu; “Deprem konusunda yapılan her açıklamanın Gemlik’te inşaat fiyatlarını düşürdüğünü vatandaşların evine bir dolap bile almaktan korkar hale geldi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER