banner47

TOKİ Gemlik'te Start Aldı

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi mevkiine yapılacak olan 970 konutluk toplu konut projesi çalışmalarının yol inşaatı kısmı başladı.

TOKİ Gemlik'te Start Aldı
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 16 Ekim tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gemlik Belediyesine devrolan 150 bin metrekarelik alanda proje çalışmalarının tamamlandığını vurguladı. 5 bin kişilik modern mahalle için ilk adımı attıklarını ifade eden Refik Yılmaz, mahallenin yol oluşturma çalışmalarına start verdiklerini söyledi.

TOKİ'ye başvurmak için tıklayınız...

Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve Mahalle Muhtarı İsmail Altay’ın da katıldığı törende, proje üzerinde de açıklamalarda bulunan Refik Yılmaz, yapım ihalesinin tamamlanmasıyla 2016 yılı içinde temel atılacağını müjdeledi. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı yol çalışmaları inceleme gezisinde, proje çalışması üzerinde de istişarede bulunuldu.

Gemlik’in 10 bin konuta ihtiyacı olduğunu bir kez daha yineleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bunun 1000 konutluk ilk bölümünü Gemlik Belediyesi’nin yapacağını müjdeledi. İlçenin en sağlam zeminli bölgelerinden birisi olan Cihatlı Mahallesi mevkiinde, deprem riskine yönelik, okulu, sosyal tesisleri, camisi, spor tesisleri, yolları ve yeşil alanı olan 5 bin kişilik modern bir mahalle oluşturacaklarını vurgulayan Refik Yılmaz, bu önemli projenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 970 konutun yüzde onunu evi olmayan emeklilere, geri kalanını da evi olmayanlarla, hasarlı evlerini takas ettirmek isteyenlere verileceğini müjdeledi. Teknik ekibe ve katkı sunanlara da teşekkür eden Refik Yılmaz, belediyeden yapılan anons sonrasında ilk dört saat içinde 450 kişinin başvuru yaptığına da dikkat çekerek, bu çalışmanın önemli bir başlangıç olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23