banner47

Kahvaltı Dersine Oyuncak Sürprizi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet İlkokulu 2-C sınıfının sosyal projeler kapsamında hazırladığı, “Kahvaltının Önemi Konulu” derse katılarak, öğrencilere oyuncak sürprizinde bulundu.

Kahvaltı Dersine Oyuncak Sürprizi
banner3

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Okul Müdürü Adnan Uluğ, Sınıf Öğretmeni Asiye Kılıç ve öğrenci velilerinin de yer aldığı derste, öğrencilere başarılar dileyen Refik Yılmaz, kız öğrencilere bebek, erkek öğrencilere de araba hediye etti.

“Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin ögelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterince enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır. Kahvaltı yapmayan çocuklarda okul başarısı düşer. Anlama kapasitesi, odaklanma ve konsantrasyon azalır. Vücut kendi depolarından kullanır ve hastalıklar karşısında direnci düşer. Açlık hissiyle birlikte yorgunluk ve bitkinlik oluşur” diye konuşan sınıf öğretmeni Asiye Kılıç, sosyal proje kapsamında hazırlanacak örnek kahvaltı masasıyla öğrencileriyle bunu uygularken, öğreneceklerini söyledi. Öğrenciler, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Okul Müdürü Adnan Uluğ ile birlikte hem kahvaltı yaptılar, hem de slayt gösterimli sosyal proje dersini ilgiyle izlediler. Öğrencilerin mini müzikal oyunlarıyla da renklenen program, velilerden de büyük ilgi gördü.

Kahvaltı yapmadan güne başlamanın verimi düşürdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, böylesi anlamlı bir sosyal projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28