banner47

Yüzme ve Satranç’ta Anlamlı Organizasyonlar Yapılacak

Gemlik Belediye Spor 9 spor branşında ilçenin yüz akı olmaya devam ediyor.

Yüzme ve Satranç’ta Anlamlı Organizasyonlar Yapılacak
banner3

Futbol, Judo, Karate, Kort Tenisi, Masa Tenisi, Atletizm, Yüzme ve Satranç dallarında 800 sporcuyla hizmet veren Belediye Spor, 9. Branşı Güreş kategorisinde açtı. Gemlik Belediye Spor Başkanı Hulusi Gandar, yönetim kurulu üyeleri, başarılı sporcular ve antrenörleriyle yaptığı toplantıda, son dönem elde edilen başarıları masaya yatırırken, Güreş branşında açılan 9. Kategoriyi de kamuoyuna müjdeledi. Bir yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen tesisleşmenin önemine vurgu yapan Hulusi Gandar, öte yandan da başarıların kalıcı olması için tüm branşlarda alt yapıya yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Gemlik Belediye Spor Başkanı Hulusi Gandar, 17 Şubat’ta Ankara’da gerçekleşen hain bombalı saldırıda şehit olan Gemlikli Hava Astsubay Üst Çavuş Mehmet Koray Pınar anısına yapılacak olan atletizm ve yüzme yarışlarını açıklarken, Satranç kategorisinde yapılacak olan İlkokullar arası İlçe şampiyonasına da önem verdiklerini söyledi.

30 Nisan Cumartesi günü Şehit Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar anısına Emin Dalkıran Kordonunda 1 kilometre ve 800 metre yarışları düzenleyeceklerini ifade eden Belediye Spor Başkanı Hulusi Gandar, aynı gün yüzme salonunda da 100 metre ve 50 metre yüzme şampiyonasını organize edeceklerini kaydetti. Atletizm Eğitmeni Burhan Gümüş önderliğinde Kış Bietlonuna hazırlandıklarını vurgulayan Hulusi Gandar, Yüzme Eğitmeni Hayrettin Öz öncülüğünde de Kış Bietlonu Yüzme Şampiyonasında yer alacaklarını bildirdi. Bursa bölgesini kapsayacak yarışmalarda 200 sporcunun ter dökeceğini ve kulaç atacağını anlatan Hulusi Gandar, Gemlik Belediye Spor olarak da Yüzme ve Atletizm kategorilerinde tüm yarışlara 40 sporcu ile katılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Hulusi Gandar, Gemlik Belediye Spor olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 29 Nisan’da organize edeceği ilkokul 1 ve 2. Sınıflar satranç şampiyonası ile 6-7 Mayıs’ta organize edeceği ilkokul 3 ve 4. Sınıflar satranç şampiyonalarında da yer alacaklarını açıkladı.  Gandar, Cumhuriyet İlkokulunda yapılacak İlçe şampiyonasına Selçuk Aydın eğitmenliğinde 20 sporcu ile yer alacaklarını ifade etti.

Güreş branşında da Antrenör Emre Ayvaz ile anlaşıp, 8-11 yaş kategorisinde alt yapıya yönelik 15 sporcu ile çalışmalara başladıklarını belirten Hulusi Gandar, Futbolda da U 13 takımı ile Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmanın gururunu yaşadıklarını, U 14 ile de Türkiye Şampiyonasının kıyısından dönmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Hulusi Gandar, Judo’da Gemlik Belediye Sporlu minik sporcuların okullar arası küçükler Türkiye Şampiyonası grup elemelerinde 8 altın 4 gümüş 3 bronz madalya kazandığına dikkat çekerek, Atletizm ‘de de Kastamonu’da yapılan yarışlarda takım halinde bir birincilik, bireysel anlamda da 4 birincilik, 2 ikincilik, bir üçüncülük aldıklarını hatırlattı. Atletizm ’de Edanur Eren’in Türkiye şampiyonası 2 bin metre yarışlarında ilk 5’e girmesi halinde Milli Takıma gideceğini de müjdeleyen Gandar, “Tüm branşlarda ulusal ve uluslararası başarı tek hedefimizdir. Değerli yöneticilerimiz, saygın ve başarılı hocalarımız, geniş ve yetenekli alt yapı sporcularımızla bu başarılarımız devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28