banner47

Dev Yatırıma Vali Denetimi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 160 Milyon Liralık Dev Yatırım olan Büyük Kumla Barajında incelemelerde bulundu.

Dev Yatırıma Vali Denetimi
banner3

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu’nun yanı sıra DSİ ve BUSKİ temsilcileriyle birlikte Büyük Kumla Barajının yanı sıra Küçük Kumla ve Hamidiye Sulama Göletlerini de gezen Karaloğlu, 2016 yılında tamamlanacak olan göletler ile tarım alanında bölgenin önemli bir sorunun giderileceğini vurguladı. Vali Münir Karaloğlu, Gemlik ve çevresinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacını karşılayacak olan Büyük Kumla Barajının da 2017 yılı Eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

Büyük Kumla Baraj şantiyesinde Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Anıl Bahadır’dan slayt gösterimli inşaat süreci hakkında bilgiler alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaat sürecinde hedeflenen çalışmaların yüzde 50’sinin tamamlanmış olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Baraj çalışmalarını yanındaki heyetle birlikte yerinde inceleyen Karaloğlu, öğlen yemeğini de burada yedi. Daha sonra Küçük Kumla Göletine geçen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yıl sonunda tamamlanması beklenen yaklaşık 7 milyon lira değerindeki Gölet yapımı hakkında müteahhit firma temsilcilerinden bilgi aldı. Göletin, Kumla, Karacaali ve Narlı’nın yanı sıra Haydariye gibi mahalle statüsüne dönüşen köylerde sulama alanındaki açığı kapatmasının hedeflendiği belirtildi.

Kumla Köy içinde de vatandaşlar ile sohbet eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köylü kadınlarla beraber çay içip, torunlarına oyuncak hediye etti. Köylülerin, yolların sulanması, kanalizasyon, su gibi sorunlarını not alan, çocuk parkı yapılması gibi taleplerini de esprili bir dille Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu’na ileten Münir Karaloğlu, son olarak Hamidiye Göleti incelemesine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28