banner47

İhraç Edilen Kaymakam Veda Etti

15 Temmuz darbe girişimi sonrası önce görevinden alınan sonra ihraç edilen Gemlik'in Eski Kaymakamı Cahit Işık sosyal medya hesabında veda mesajı yayınladı.

İhraç Edilen Kaymakam Veda Etti
banner3

15 Temmuz darbe girişimi sonrası önce görevinden alınan sonra ihraç edilen Gemlik'in Eski Kaymakamı Cahit Işık sosyal medya hesabında veda mesajı yayınladı.

Işık yayınladığı mesajda hem veda etti hemde kurban bayramı kutladı. 

İşte Işık'ın yayınladığı mesaj :

"Bundan dört yıl önce ağustos ayında Gemlik’e tayinimiz çıktığında ailece çok mutlu olmuştuk. Çünkü memleketimizden çok uzaklarda, terör ve mahrumiyet şarları dahil, (Bitlis/Mutki, Erzincan/Refahiye, Gümüşhane/Torul, Trabzon/Düzköy, Rize/Ardeşen,…) uzun yıllar çalışmış ve nihayet hastamızı, cenazemizi takip edebilecek bir mesafede görev yapma, yaşama imkânına kavuşmuş idik. 
Anadolu’nun birçok güzel yerini ve insanını bizzat yaşayarak tanıdıktan sonra yine Anadolu’nun bir mozaiği olan Gemlik halkı ile kaynaşmak ve hizmet etmek bizim için ayrı bir güzellik ve mutluluk kaynağı idi. Ne yazık ki bu mutluluk uzun sürmedi. Merhum kayın validem Uludağ Tıp Fakültesinde tedavi görürken Edirne Vali Yardımcılığına vakitsiz bir tayin yaşadık. Kimseye gönül koymadan yargıya başvurduk ve geri döndük. Kaldığımız yerden aşkla, şevkle çalışmaya devam ettik. 
Gemlik’teki süremizin dolmasına bir yıl kaldı derken o uğursuz FETÖ darbesini yaşadık. Darbe gecesini ilçemizde askeri birliklerimiz dâhil kimsenin burnu kanamadan kazasız belasız atlattık ve milletçe dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer kazandık diye sevinerek, milletimizle birlikte demokrasi şölenine dönüşen toplantıların üçüncü gününde görevden uzaklaştırma kararı ile sarsıldık. Buna rağmen, altı gün Demokrasi Meydanında halkımızla birlikte ailecek duruşumuzu göstermeye devam ederken, gençler arasında oluşan hassasiyetler gereği aklanıncaya kadar biraz mesafeli kalacağımızı ama dualarda birlikte olduğumuzu ifade ederek ayrıldık. Adaletin bir an evvel tecelli etmesini ve göreve iade edileceğimizi sükûnetle beklerken, daha vahim bir kararla karşılaştık. 

Milletimiz, bulunduğu coğrafyada birlik ve beraberlik içinde, toplumsal barışı sağlayarak ayakta kalabilir. Bu ve benzeri gerekçelerle Devletimiz, Güneydoğuda hendeklerin arkasına saklanmış PKK ile sivil halkı ayırmak için birçok şehit verme pahasına kuyumcu titizliği ile çalışmış iken, fetöcülerin kamudan temizlenmesi meselesinde aynı hassasiyeti gösteremediğini düşünüyoruz.
Birçok devlet büyüğümüz çocuklarını bu hainlerin okullarına ve dershanelerine verirken, Türkçe Olimpiyatlarında övgüler sıralarken, biz ailecek 2008 ve 2011 yıllarında (devletin kayıtlarında görülebileceği gibi), çocuklarımızı bunlardan kaçırmak ve uzak tutmak için uğraşıyorduk. Çok şükür ailem ve çevremden hiçbir kimseyi bu fitnecilere kaptırmış değilim. Meslek hayatım boyunca bu şer şebekesi lehine en küçük bir kayırmam veya işlemim gösterilemez. 
Hal böyle iken, memleketimizin Doğusu, Güneydoğusu dâhil, her türlü terör ve mahrumiyet şartlarında hiçbir ceza almadan 25 yıldan fazla şerefiyle hizmet etmiş, babasını asker ocağında kaybetmiş bir mülki amiri milletine kasteden canilerle, ihanet şebekesi ile birlikte görmek veya göstermenin izahı mümkün değildir.
Ülkemizi onlarca yıl geriye götürmeyi, Irak-Suriye benzeri parçalanmayı, kendi silahlarıyla halkımızın katledilmesini, en saygın kurumlarımızın havaya uçurulmasını göze alan bu kudurmuş terör şebekesini lanetliyor, Cenab-ı Haktan milletimizi bir daha böyle belalarla karşı karşıya bırakmamasını diliyorum.

Çok sevdiğim ilçeme, her şeyin en güzeline layık Gemlik halkına ve mesai arkadaşlarıma bu şekilde veda ederken, geçen yıl dediğim gibi, koltuklar ve makamlar geçici, dostluklar kalıcı olup, tüm güzelliklerin ve müjdelerin siz vefalı dostlarıma ulaşması duasıyla Allah'a ısmarladık.

Geçmişte defalarca karşılaştığımız bu bölünmüşlük ve kavga tuzaklarına milletçe bir daha düşülmemesi temennisiyle, mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, tüm İslam Âlemine huzur, istikrar, adalet getirmesi temennisiyle esenlikler ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER