banner47

Gemlik'in Kurtuluşunun 94.Yılı Kutlandı

Gemlik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü, bir kez daha coşkuyla kutlandı.

Gemlik'in Kurtuluşunun 94.Yılı Kutlandı
banner3

Gemlik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü, bir kez daha coşkuyla kutlandı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik'teki törenler saat 10.00'da Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kahramanlık Şiirleri ile renklenen kutlama programında Kaymakam Vekili Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Gemlik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerinde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yurdun her köşesinde yaşanan işgalden Gemlik'in de nasibini aldığını vurgulayarak, 6 Temmuz 1920'de İngilizler tarafından işgal edilen Gemlik'in 8 Temmuz 1920 tarihinde Yunanlılara teslim edildiğini anlattı. Yunanlıların destek verdiği Rum çetelerinin Müslüman Gemlik halkına işkence yaptığını anımsatan Refik Yılmaz, Gemlik Merkez ve köylerde önemli oranda can ve mal kaybına uğrandığını ifade etti. Gemlik'in 11 Eylül gecesi Halit Paşa Komutasındaki Kocaeli Grubu tarafından Yunan Zulmünden kurtarıldığını belirten Refik Yılmaz, Yüzbaşı Cemal Bey ve silah arkadaşlarının da şehit olduğunu açıkladı. Birlik ve beraberlik mesajları ile konuşmasını sürdüren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Vatanın her köşesinde oynanan kirli oyunlar, yaşanan zulüm ve katliamlar, elinde inancından, manevi değerlerinden başka neredeyse hiç bir şeyi olmayan, şehadet mertebesini tüm dünya nimetlerine yeğleyen Aziz Millet duruşu ve zaferiyle tarihe ismini bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. 15 Temmuz Darbe girişiminde de bunu bir kez daha yaşadık. Bu vatan, bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar hep aynı. Bu topraklarda yaşamak büyük bedel ödemeyi gerektiriyor. 94 sene sonra 15 Temmuz'da bu oyun sahnelendi" dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk, Nene Hatun, Şerif Bacı, Sütçü İmam ve daha nicelerinin yanı sıra, isimsiz kahramanları da saygıyla andıklarını sözlerine ekledi.

Protokol heyeti, Atatürk Anıtındaki törenin ardından, Şehit Cemal ve Şehit Silah Arkadaşlarının Lise Caddesindeki mezarlarını ziyaret ettiler. Burada okunan duaların ardından şehitliğe karanfil bırakıldı. Çarşı Caminde öğlen namazına müteakip şehitler için mevlit okutuldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28