banner47

Gemlik'te İlk Ders Zili Çaldı

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Gemlik’te, 1350’si bu öğretim yılında olmak üzere toplamda 18 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Gemlik'te İlk Ders Zili Çaldı
banner3

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Gemlik’te, 1350’si bu öğretim yılında olmak üzere toplamda 18 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, eksiksiz olarak eğitim ve öğretime başladıklarını vurgulayarak, 1350 yönetici ve öğretmenin en iyi şekilde eğitim ve öğretim vereceğini söyledi. Gemlik’teki törenler Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasıyla başladı. Törenlerin ikinci bölümü 11 Eylül İlkokulunda gerçekleşti.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törenlerde konuşan okul Müdürü Abdulillah Bilir, eğitim ve öğretimin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da, konuşmasında istatistiki bilgiler vererek, öğrenciler, öğretmenler ve velilere hitap etti. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine de değinen Mehmet Duran, “Bilmedikleri tek şey, Türk halkının demokrasisine sahip çıkacağı gerçeğiydi. Türk milletinin vatanına ve milletine bağlılığını hesaba katmadılar” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, 15 Temmuz hain FETÖ terör örgütü darbe girişimini masaya yatırarak, demokrasi şehitlerini ve gazileri saygıyla andıklarını vurguladı. Şehit ve gazi çocukları adına da bir konuşma yapan Refik Yılmaz, “O şehitlerimiz, evlatlarımızın geleceği çalınmasın, bayraklar inmesin, ezanlar susmasın diye gözlerini bile kırpmadan ölüme koştular” dedi. FETÖ Terör örgütünün Türkiye’yi işgal etmek, bölüp parçalamak isteyen emperyalistler ile işbirliği yaptığını vurgulayan Refik Yılmaz, birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmasını, eğitim ve öğretime yönelik yatırım programları ve projeleri ile sürdürdü. 11 Eylül İlkokuluna da spor salonu müjdesi veren Refik Yılmaz, kamulaştırılması planlanan iki binadan birisinin kamulaştırma işleminin tamamlandığını müjdeledi. 10 yılda ilçeye 300 derslik kazandırdıklarını anımsatan Refik Yılmaz, 50 şer kişilik sınıflarda 20 ve 25’er kişilik sınıflara dönemine geçildiğini açıkladı. Yılmaz, ilçeye özel sektör işbirliğiyle 9 okul kazandırıldığını ifade ederek, 3 okul daha kazandırmak için girişimlerin devam ettiğini bildirdi.

Şiirler, kompozisyonlar ve halk oyunları gösterimi ile renklenen Milli Eğitim Haftası açılış programında, Gemlik Belediyesi geleneği bir kez daha bozmadı. Gemlik Belediyesi ilkokul birinci sınıflara okuma yazma öğreniyorum seti, ikinci ve üçüncü sınıflara da kitap hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER