banner47

Gündoğdu : "Büyük Depremin Habercisi Olabilir"

Jeofizik Mühendisi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Gemlik'te bugün meydana gelen son depremlere dikkat çekti.

Gündoğdu :
banner3

Bu sabah gerçekleşen depremler sonrasında GemlikLife'a özel açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Gemlik'te bugün meydana gelen son depremlere dikkat çekti. Gündoğdu ayrıca 1855 yılındaki Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin arttığını belirtti. "Bugün sabah yaşanan depremler tam olarak beklediğimiz depremler değillerdi. Fakat gerçekleşen bu depremler büyük bir depremin habercisi olabilir."dedi.

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde son gerçekleşen depremlerin 'hoş olmayan' ve 'algılanması zor işaretler verdiğini' belirtti, 1855 yılındaki büyük Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin de giderek arttığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, "Bölgede son yaşanan hareketlerde sıkıntılı durum var. Bu depremler Adalar bölgesinde açılmayı,kuzeyde sıkışmayı ifade ediyor. Gölcük Depremi'nden bu yana ilk defa görülen bu durum hiç hoş değil" diye konuştu. Öte yandan Gemlikli iş adamı Hikmet Minare'nin geçtiğimiz günlerde çekmiş olduğu videolara da değinen Gündoğdu, denizdeki bu hareketlerin incelenmesi gerektiğini, bu konu hakkında gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tekrar bir açıklama yapacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28