banner47

Sertaslan'dan Sert Eğitim Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ilk haftası sona eren 2016-2017 eğitim öğretim yılı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sertaslan'dan Sert Eğitim Eleştirisi
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ilk haftası sona eren 2016-2017 eğitim öğretim yılı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Sertaslan'ın o açıklamaları : 

"2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı geçtiğimiz hafta başladı. Kimi ailelerimiz çocuklarının ilkokula başlamasıyla tatlı bir telaş içindeyken kimi ailelerimizde çocuğunun geleceğini belirleyecek bir yarışın stresi içinde buldular kendilerini. Öncelikle bütün çocuklarımızın yeni eğitim öğretim yılını kutluyoruz.

Bütün bunlarla birlikte Milli Eğitim alanında yaşanan aksamalarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor yavaş yavaş. 4. İmam Hatip Lisesine kavuşan ilçemizdeki tek Endüstri Meslek Lisesi’nin deprem riski nedeniyle alınan yıkım kararının güçlendirme yeter kararına dönüştüğünü izliyoruz hayretle. İzlemeye ve araştırmaya da devam edeceğiz elbette.

İlk haftayı adaptasyonla geçiren öğrencilerimizin bu hafta yeni bir sorun da var karşılarında, seçmeli dersler. Sorun diyoruz çünkü ilk bakışta normal görünen bu uygulama bazı işgüzar öğretmen ve idareciler tarafından sırf iktidara yaranmak uğruna çocuklarımıza baskı aracına dönüştürülüyor. Çocuklara sunulan seçeneklerden sadece dini konular dayatılıyor. Adı üstünde seçme hakkı elinden alınan çocuk dayatılanı almaya mecbur bırakılıyor. Belki de sırf bu yüzden aslında severek ve isteyerek öğrenebileceği konulardan nefret edebilecek hale düşürülebiliyor. Geçen yıllarda okullarımızda yaşanan bu durum bu haftadan itibaren yine hayata geçecektir. Buna yeltenecek öğretmen ve idarecilere sesleniyoruz. Vazgeçin Allah ile kul arasına girmeyi. Bırakın insanı sadece kul olarak görmeyi . Bırakın zorlamayı. Dinde zorlama yoktur derken bir yandan düşük notla tehdit etmeyi. Allah isteseydi şüphesiz “OL” derdi ve olurdu herkes tek tip. Bırakın aba altından sopa göstermeyi, veremeyeceğiniz hesapların altına girmeyi. Unutmayın takip edeceğiz sizleri. Kim bir çocuğumuza baskı yaparsa hesabını biz soracağız sözümüz olsun. Bu ülkede hala bağımsız mahkemeler var çok şükür. Bu ülkede hala eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye inancı tam olan insanlar çoğunlukta çok şükür. Bunlara cüret edecek öğretmenim size sesleniyoruz. Hesabını soracak Cumhuriyet Halk Partililer var çok şükür. Bu sözlerimiz kulağınıza küpe olsun."

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28