banner47

Ahmet Gültekin ile Gemlik'te Sanat Eğitimi

Gemlik'in İlk ve Tek Müzik ve Sanat Merkezi olan Ahmet Gültekin Müzik ve Sanat Merkezi'ndeyiz.

Ahmet Gültekin ile Gemlik'te Sanat Eğitimi
banner3

Gemlik'in İlk ve Tek Müzik ve Sanat Merkezi olan Ahmet Gültekin Müzik ve Sanat Merkezi'ndeyiz. Sanat merkezinin kurucusu Ahmet Gültekin'le müziğe ve sanata dair konuştuk. Gültekin, Gemlik'te müzik ve sanat eğitimi hakkında çok ciddi projelere el atmış. Bizde GemlikLife olarak bu konunun bilinmesi ve aktarılması gerektiğini düşündük, sizler için çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Öncelikle Ahmet Gültekin'i tanıyalım. Kimdir Ahmet Gültekin?

Gemlik'te doğdum, aslen Tunceli Pülümürlü'yüm. 40 Yıldır Gemlik'te ailecek yaşamaktayız. Müzisyenim. 2008 yılında albüm çalışmalarıma başlayıp profesyonel sanat alanına adım attıktan sonra Gemlik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile Yeni Pazar Caddesi'nde bulunan müzik merkezini açtım. 2009 yılının Ağustos ayında 1. Albümümüz çıktı. Müzik alanına girdikten sonra birden çok üstadlar ile birlikte konserler gerçekleştirdik.  Bu üstadlar müzik gecelerimizde konuk sanatçı  olarak bizlere destek verdiler.  İkinci albümümü ise 2013 Yılının Haziran ayında çıkarttım. Manastırdaki müzik ve sanat merkezimizi de bu yıl içerisinde faaliyete geçirdim.

Müzik hayatınız nasıl gelişti?
 

4 yıl boyunca Gemlik Belediyesi Halk Müzik Korusu'nda görev yaptım. Notamı bilgimi orada geliştirdim. 2008 yılında İstanbul deneyimim oldu. Bu deneyimlerimde çok büyük üstadlar ile tanışma fırsatım ve hatta iş yapma fırsatlarım oldu. Erdal Erzincan, Arif Sağ müzik yönetmenlerim bunlar oldu. Bir anda kendimi Kıvırcık Ali, Tolga Sara'ların yanında buldum. Albüm süreçlerim devam etti. Camianın içinde beni sahiplendiler. Müzik eğitimim bu ustaların yanında şekillendi diyebilirim. Kesinlikle müzik eğitimim olmadı, konservatuar okumadım.  Belli bir süre sonra müzik aşkım eğitimciliğe döndü. Eğitimcilik sanatçılığımın önüne geçti. Bugün açtığım ilk eğitim merkezinin heyecanını öğrencilerimden fazla yaşıyorum.

 

Eğitim merkezinde hangi dallarda eğitim veriyorsunuz?

30 farklı branşta eğitim veriyoruz. Bu 30 branşın 24 adet eğitmeni var. Bu eğitmenler ve kurslar tamamen Halk Eğitim Merkezi destekli olup, sertifikalarla mezuniyet belgelenmekte.  Bağlama - Ney - Gitar - Keman - Piyano - Bateri - Yan Flüt - Org - Ud - Şan - Diksiyon - Elektro Bateri - Tiyatro - Drama - Resim - Ahşap Boyama - Transformal Nefes - Satranç - Meditasyon ve Reiki - Halk Oyunları - Konservetuara Hazırlık -Yaratıcı Drama - Çocuk Drama - Modern Dans - 3B Kağıt Rölyef - Kişisel Gelişim - Akıl Oyunları - Plates - Bale - Zumba dersleri vermekteyiz eğitim merkezimizde.  Bağlama ve halk müziği derslerine bizzat ben girmekteyim. Diğer branşlarda ise eğitmenlerimiz gerçek anlamda profesyonel bir şekilde ders vermektedirler. Aynı zamanda bekleyenlerin de hoşça vakit geçirebileceği bir kafeteryamız mevcut. Yıl sonunda ise konserlerle öğrencilerimizin çalışmalarını taçlandırıyoruz.

 

Yaratıcı Drama, Çocuk Drama ve Bale dalları hakkında bilgi alabilir miyiz?

Tiyatro oyununu biz burada üçe böldük; tiyatro oyunu, çocuk drama ve yaratıcı drama olarak ayırdık. Çocuk drama eğitimlerine 3 yaşından 7 yaşına kadar olan öğrencileri alıyoruz. Yaratıcı drama da ise 7 yaşından 12 yaşına kadar olan çocukları eğitime alıyoruz.

Balede ise üç yaşından dokuz yaşına kadar olan çocukları kapsayan çocuk balesi eğitimi veriyoruz. Balede çocuklar yarı meditasyon, yarı pilates, yarı çocuk jimnastiği eğitimleri almış oluyor. Müzik eşliğinde farklı figürlerle gösteri sunuyorlar.

Bu eğitimler çocukların biraz daha toplumla iç içe olmasını sağlıyor ve kişisel gelişimlerini iyi yönde etkiliyor. Burada verdiğimiz eğitim ile kendi yaratıcılığını keşfetmesini sağlıyoruz. Dramanın amacı eğlenerek, oyun oynayarak eğitim veriyor olmasıdır. Eğitim merkezimizden drama eğitimi alan öğrencilerimize yaratıcılığını geliştiren oyunlar oynatıyoruz. Evet belki dışarıdan bakıldığı zaman bu oyunu evde de oynuyor çocuğumuz diyebilirler fakat böyle olmuyor. Burada tamamen yaratıcılığına dayalı eğitim amaçlı oyunlar oynatıyoruz. Yaratıcı drama ve çocuk drama bu anlama geliyor diyebilirim. Bu sebeple tüm velilere tavsiye ediyoruz.

 

Son Olarak Gemlik'te Kültür Sanat Etkinlikleri Hakkındaki Fikrinizi Alabilir miyiz?

Gemlik'te kültür sanat etkinlikleri istediğimiz seviyede değil. Halkımız bu anlamda biraz duyarsız kalıyor. Şahsi olarak türkü bar işletmeciliği tecrübem var. Ayrıca, halk müziği konserleri düzenleyip, dünyaca ünlü halk müziği sanatçılarını ilçemize getirdim. Hatta bir dönem tiyatro oyunları düzenledik. Yapılan bunca etkinliğimize halkın duyarsız kalması bizi ziyadesiyle üzdü. Umarım bizi birleştiren, bizi biz yapan kültür sanat, ilçemizde daha çok talep görür ve daha çok faaliyet icra ederiz.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER