banner47

Gemlik'teki Medlog Eylemine Polis Müdahale Etti

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı uluslararası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı.

Gemlik'teki Medlog Eylemine Polis Müdahale Etti
banner3

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı uluslararası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı. İşverenin yanıtı işten çıkartmak, işçinin yanıtı OHAL sürecinde direniş oldu. Gemlik meydanındaki bu direnişe polis müdahale etti.

Haberin videosu yükleniyor...

Bursa Valiliği Yasakladı

Gemlik'te bulunan işletmeden 30 sendika üyesinin kanunsuz olarak işten atıldığını bildiren DİSK Nakliyat-İş Sendikası yaptığı açıklamada; "Gemlik işyerinden atılan üyelerimizin de işe geri dönmek ve sendikalı çalışma haklarına sahip çıkmak için işyerinin önünde beklemek istemelerine karşın işçilerin bu yasal haklarına sahip çıkmaları Bursa Valiliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek hukuksuz bir şekilde yasaklanmıştır." dedi.

Gemlik Emniyeti Uyardı

Valiliğin OHAL kapsamında eylem yapmayı yasaklamasına rağmen Gemlik Cius Avm önüne gelen işçiler tam basın açıklaması yapacakken Gemlik Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu eylemcilerin yanına gelerek dağılmalarını istedi. OHAL kapsamında Valilik ve Kaymakamlığın eylem yapmayı yasakladığını bildirdi. Emniyet müdürünün tüm uyarılarına rağmen eylemlerine devam eden sendika üyelerine polisin müdahalesi gecikmedi. Polis ve eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Sendika yöneticilerininde bulunduğu 3 kişi bölgeden uzaklaştırıldı.

 

 

Siyasiler de Destek Verdi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Özlem Türker'inde destek verdiği eylemde emniyet güçlerinin yaptığı müdahalenin durdurulması sağlandı. Tarafların sakinleşmesini sağlayan Sarıbal ; Bu ülkede emniyet güçleri bizleri korumakla görevli, bizleri dağıtmakla görevli değiller. Bursa Valisi'nin OHAL'e sığınarak , haksız ve hukuksuz bir şekilde karar nedeniyle arkadaşlarımızın demokratik hakkı engelleniyor. Ben bu konuşmamı onlar adına yapıyorum. Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için Türkiye'nin bir çok yerinde 130 işçinin işine son verildi. Bu arkadaşlarımız iş yerlerinde sendika kurma haklarına sahipler. İş yerinin haksız lokavtı sonucu işten çıkarıldılar. Bütün mücadele budur. İşten atılan arkadaşlar işten atıldıkları iş yerlerinin önünde beklerken, protesto ederken, Bursa Valiliği buna engel olmuştur.

Yaşanan arbede sonucu bölgeden uzaklaştırılan arkadaşları gelmeden dağılmayacağını ifade eden eylemciler, arkadaşları serbest bırakıldıktan sonra eylemlerine son verdiler.

 

 

 

 

 

Gemlik'teki Medlog Eylemine Polis Müdahale Etti DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı uluslararası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı. İşverenin yanıtı işten çıkartmak, işçinin yanıtı OHAL sürecinde direniş oldu. Gemlik meydanındaki bu direnişe polis müdahale etti. Haberin devamı : https://www.gemliklife.com.tr/tr-TR/haberler/3134/gemlikteki-medlog-eylemine-polis-mudahale-etti

Gemlik Life paylaştı: 23 Eylül 2016 Cuma

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28