banner47

Gemlikli Genç Sporcu Zoru Başardı

Gemlikli yelken sporcusu Enes Topkaç; üniversite eğitimi için gittiği Gaziantep’te kurduğu yelken takımı ile büyük bir başarıya imza atarak, Campus-Cup’ta okulunun ve Gemlik’in adını altın harflerle yazdırdı.

Gemlikli Genç Sporcu Zoru Başardı
banner3

Gemlik Yelken Kulübü’nün başarılı sporcularından Enes Topkaç, katıldığı turnuva ve yarışmalarda daha önce defalarca Gemlik’in adını başarı ile temsil etmiş bir sporcu. Deniz ve yelken tutkusu nedeniyle üniversite eğitimi için Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü seçen Enes Topkaç, okumak için gittiği Gaziantep’te yelken sporundan uzak kalamadı.

 

Kurduğu Takıma Karada Ders Verdi

Gemlikli genç okuduğu Gaziantep Zirve Üniversitesi rektörlüğünden aldığı izinle; üniversitesinin gemi makinaları, inşaat ve hukuk gibi bölümlerinde okuyan ve daha önce yelken sporu yapmamış öğrenci arkadaşlarından bir takım kurdu. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü’nün bu yıl sekizincisini tertip ettiği ve üniversite takımlarının 32-40 fit arası yelkenli teknelerle katıldığı “CampusCup 2016 Yelken Yarışmaları” için çalışmalara başladı. Takım kaptanı olarak 4 kişilik ekibine karada bir haftalık teorik eğitim verdikten sonra, ekip pratik eğitim için yarışmalardan sadece bir gün önce Marmaris’e gitti. Denizde bir günlük antrenmanın ardından yarışmalara geçildi.

 

20 Üniversiteden 28 Ekip Katıldı

Marmaris Körfezi’nde gerçekleştirilen yarışlara; Sabancı, Bilgi, Kadir Has, Yeditepe, Yaşar, Bahçeşehir, Bilkent, Doğuş, Piri Reis, İTÜ, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen vakıf ve devlet üniversitelerinin de arasında yer aldığı 20 üniversiteden toplam 28 ekip iştirak etti.

Birbirinden deneyimli ekiplerin katılımı ile gerçekleştirilen ve oldukça büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda Gemlikli sporcu Enes Topkaç’ın takım kaptanı ve tekne skiperliğini yaptığı Zirve Üniversitesi Yelken Takımı büyük bir başarıya imza atarak ikincilik kupasını almaya hak kazandı. Yarışlar sonrası düzenlenen kupa töreninde, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İskender Akbaş’ın elinden ikincilik kupasını alan takım kaptanı Enes Topkaç sahneye Gemlik Yelken Kulübü sporcu montu ile çıktı.

 

 

İlgi Odağı Oldular

Bir Güneydoğu Anadolu ilindeki üniversitesinin takımının yarışmada dereceye girmesi özellikle basın kuruluşlarının büyük ilgisini topladı. Denize kıyısı olmayan bir kentten gelerek, takım kaptanı harici ekip üyelerinin tecrübesinin olmadığı bir takımın, onlarca deneyimli ekibi geride bırakarak dereceye girmesini haberleştiren basın kuruluşları Gemlikli Enes Topkaç’ın takımına geniş yer verdiler.

 

Yarış Organizatörü Bile Şaşırdı

Marmaris’te ki yarışlarda kazandıkları kupa ile seyirci ve basının ilgi odağı olan takımım başarısı, yarış organizatörü kulübün başkanını bile şaşırttı. CampusCup'ın, Türkiye Yelken Federasyonu’nun yarış takviminde yer alan bir organizasyon olduğunu vurgulayan Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İskender Akbaş, Zirve Üniversitesi Yelken Takımı’nın başarısını kutladı.

CampusCup'a müracaat eden ilk 15 ekibe tekneleri ücretsiz tahsis ettiklerini kaydeden Akbaş; “Gaziantep’te ki bir üniversiteden talep gelince yönetim olarak şaşırmadık desek yalan olur. Ancak ekip;ilk kez denizde yarışmasına ve deneyim sahibi olmayan ekip üyelerinden oluşmasına karşın büyük başarı elde etti. Bu başarı hikayesinin örnek olmasını bekliyoruz. Kulüp olarak yarışmayı tertip etmemizdeki amacımız; uzaklardan gelen ve tekneye ulaşmada hem maddi hemde coğrafi olarak uzak olan gençlerimize ulaşmaktı. Bu hedefimizi elde etmiş olduk” şeklinde konuştu.

 

Başarılı Ekibimizi Desteklemeye Devam Edeceğiz

Üniversite olarak çok sayıda branşta kulüplerinin olduğunu vurgulayan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa; “Yelkencilerimizin bu büyük organizasyonda ikinci olarak kupa kazanması bizi gerçekten mutlu etti. Üniversite olarak ekibimizin başarılarını devam ettirebilmeleri için onlara her zaman destek olacağız. Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşarak üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu İnanç Ve Azmin Zaferi

Başarılarının temelinde inanç olduğunu söyleyen Gemlikli yelken sporcusu Enes Topkaç; “Okuduğum üniversitede; yelken yarışmalarına katılmak için bir takım kurmak istediğimi ilettiğim yetkilileri ikna etmem kolay olmadı. Onlarda ilk başta çok sıcak bakmadılar talebime. Ancak şimdi herkes hem çok şaşkın hem de çok mutlu. Şimdi bu yarışmalarda devamlılık sağlamak istiyoruz. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Güzel bir ikincilik elde ettik. Üniversitemize bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Hedefimiz gelecek yıl daha iyi bir başarı elde etmek. Bunun içinde hazırlıklarımızı yapacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte okulumuza şampiyonluğu yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gaziantep Zirve Üniversitesi Yelken Takımı; Enes Topkaç, Mehmet Mücteba Göktaş, Sefa Yalçınkaya, Mustafa Burak Uğur, Mehmet Akif Yücedal’dan oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28