banner47

Gemlik Ticaret Borsası Antalya’ya Damgasını Vurdu

Gemlik Ticaret Borsası Gemlik’i ve Gemlik Zeytinini tanıtmaya devam ediyor.Her yıl geleneksel olarak Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler fuarında stant açan Gemlik Ticaret Borsasının standı bakanlar, siyasiler ve fuar katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü.

Gemlik Ticaret Borsası Antalya’ya Damgasını Vurdu
banner3

Gemlik Ticaret Borsası Gemlik’i ve Gemlik Zeytinini tanıtmaya devam ediyor.Her yıl geleneksel olarak Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler fuarında stant açan Gemlik Ticaret Borsasının standı bakanlar, siyasiler ve fuar katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Sahip olduğu Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti ve zeytinde topraktan tüketiciye yarattığı izlenebilirlik ile Türkiye’de Coğrafi işaretlere damgasını vuran Gemlik Ticaret Borsası fuarda tanıttığı Gemlik Zeytini ile Gemlik’in marka değerlerini Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçilere tanıtıyor.

MÜNİR KARALOĞLU ” GEMLİK BİR ÖRNEKTİR”

Fuarın açılış gününde konuşan eski Bursa Valisi , yeni Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından açılış konuşmasında “Bursa’da görev yaptığım zaman Gemlik Ticaret Borsası sayesinde coğrafi işaretlerle tanıştım. Kendileri bu konuda baya bir yol kat etmiş durumdalar ve Türkiye’ye örnek olarak gösterilmeliler. Yaptıkları karekod ile izlenebilirlik zeytin topraktan tüketiciye ulaşana dek izlenebilirlik yaratmış durumdalar. Kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. Açılış sonrası Gemlik Ticaret Borsası standını ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu kendisine takdim edilen hediyelik zeytin üzerindeki karekodu telefonuna okutarak “İşte gerçek Gemlik Zeytini budur. Hologram ile koruma altına alınmış ve karekod ile izlenebilirlik yaratılmış. Tüketiciler gerçek Gemlik Zeytini yemek istiyor ise ambalajlardaki holograma dikkat etsinler.”dedi.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN GEMLİK’E ÖVGÜ

Fuarın açılışını gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu açılış sonrası Gemlik Ticaret Borsası’nın standını yakından inceledi. Gemlik zeytinini çok sevdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu” Özden Kardeşimin yaptığı çalışmaları tebrik ediyorum. Coğrafi İşaret konusunda yapılan çalışma Türkiye’de tek konumdadır ve TOBB öncülüğünde yarın düzenlenecek olan Uluslar arası Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Avrupa Birliği’ne örnek coğrafi işaret projesi olarak anlatılacak. Biz TOBB olarak coğrafi işaret konusunda yaptığımız çalışmaları Gemlik Ticaret Borsası ile birlikte yürütüyoruz. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

MÜEZZİNOĞLU: ”GEMLİK ZEYTİNİ BİR MARKADIR VE GEMLİK TİCARET BORSASI BU MARKANIN KORUYUCUSUDUR ”

Fuarı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da fuardaki katılımcıları ziyaret etti. Gemlik Standına da uğrayan Müezzinoğlu “ Gemlik Zeytini doğal bir markadır. Doğal olan bir şeyi korumak zordur. Ama Gemlik Ticaret Borsası Gemlik Zeytini’ne aldığı coğrafi işaret tescili ile bu markayı koruma görevini üstlenmiştir. Başta Özden Bey’i ve tüm Borsa Yöneticilerini tebrik ediyorum” dedi. Kendisine Gemlik Zeytini hediye eden Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır’a teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN GEMLİK’E TAM NOT

Fuara katılan bir diğer bakan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da Gemlik Ticaret Borsası standına uğramadan geçmedi. Stantta Sn. Çavuşoğlu’nu Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve Meclis Başkanı Mustafa Doğan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ertan Toksabay ağırladı. Çavuşoğlu’na teşekkürlerini ileten Özden Çakır “ Borsa olarak katıldığımız her fuarda bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Destekleriniz için teşekkür ederiz” dedi. Çavuşoğlu ise  “Sizler bölgenizin değerlerine sahip çıkarak Türkiye’deki tüm oda borsalara örneksiniz. Sizlerin yaptığı çalışmaları desteklemek bizlerin görevidir. Yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ederim” dedi.

GEMLİK ZEYTİNİ AVRUPA BİRLİĞİ’NE TANITILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Antalya'daki düzenlenen 4. Uluslararası Coğrafi işaretler sempozyumda yurt dışından gelen akademisyenlere ve Avrupa Birliği Coğrafi İşaretler Temsilcilerine Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti uygulaması ve izlenebilirlik anlatıldı. Açılış konuşmalarında konuşan Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır "Coğrafi işaret konusu yöresel ürünler için çok önemlidir. Ülkemizde coğrafi işaret konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz. Biz borsa olarak elimizi taşın altına koyduk ve 3 yıldır çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gemlik Zeytininin tanıtımı ve diğer bölge zeytinlerinden ayırt edilebilmesi, Gemlik’in değerlerinin başka bölgelere kaymaması için çalışıyoruz. Bölgemiz için büyük önem taşıyan coğrafi işaret ve bölgemizin tanıtımı için Borsa olarak maddi manevi hiçbir destekten kaçmıyoruz."dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28