banner47

Işık'tan Borsa'ya Yanıt Gecikmedi

Dün Gemlik Ticaret Borsası'nın yaptığı açıklamaya cevaben bugün bir açıklama da Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık'tan geldi.

Işık'tan Borsa'ya Yanıt Gecikmedi
banner3

Dün Gemlik Ticaret Borsası'nın yaptığı açıklamaya cevaben bugün bir açıklama da Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık'tan geldi.

Zafer Işık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : 

"Borsamız Gemlik’in Gurur Kaynağıdır

 Geçtiğimiz günlerde yapılan 2.Gemlik Zeytin Festivali sonrası parti programım da yapmış olduğum konuşma bir durum tespitidir. Basın açıklaması, suçlama  veya hedef gösterme değildir. Sadece Gemlik Ticaret  Borsası’nın olması  gereken programa katılmamasını eleştirdim. Basında görevleri gereği aldıkları notlar üzerine haber yapmışlardır.  Biz siyasilerin işi Gemlik yararına fikirlerimizi söylemektir. Bunda da ne kadar haklı bir iş yaptığımızı da görmüş olduk. Sayın Çakır ile yaptığımız telefon görüşmesi ve Sayın Doğan ile yaptığımız yüz yüze görüşme sonrası Gemlik Ticaret Borsası'nın katılım sağlamamasının sebebin iç işleyiş problemi olmadığı malumumuzdur.

 Söylemlerimiz Faydalı Olmuştur:

Şöyle ki, söylemlerimiz sonucunda Kent Konseyimiz Borsa yönetimimizi ziyaret ederek 2.Gemlik Zeytin Festivalinde almak istemedikleri plaketi kendilerine takdim etmek suretiyle aralarındaki buzları eritmişlerdir. 

 Hiç şüphe yoktur ki coğrafi işaretin sahibi Gemlik’in gurur kaynağı Borsamız zeytin için, Gemlik için çok faydalı hizmetler üretmektedir. Aynı zamanda üyesi olduğum Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarıyla bir çok programda protokollerde görüşmekten ve her programa katılım sağlamalarından duyduğum mutluluğu kendilerine zaman zaman ifade de etmişimdir. Ankara ziyaretine gelince CHP ve MHP İlçe Başkanı arkadaşlarımda beni doğrulayacaklardır. Kent Konseyin bir akşam üzeri bizleri aramaları sonrası bir anda kendimizi Ankara yolunda bulduk. Bizden istenilen şeyi Gemlik adına yapmayı bir görev bildik. Kent Konseyi, Borsayı siyasete karıştırmama adına davet etmemiş olabilir.

 Bizler zeytin konusunda bilir kişiler değiliz. Gemlik Ticaret Borsası ve diğer kurum ve kuruluşlar zeytin konusunda bilgi birikimine sahiptirler. Zeytin konusunda her türlü faydalı ve destekleyici şeyleri yapmaları görevleridir. Bizlerden aktif olmaları başarılı işler yapmaları çok normaldir. Ben şahsen yapmış oldukları başarılı çalışmalar için kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Benim bahsettiğim konu Borsanın bir şey yapmadığı değildir. Konu Kent Konseyinin yapmış olabileceği olası hatalar sebebiyle 2. Gemlik Zeytin Festivale katılım sağlamamalarıdır. Teşkilatımla Borsayı zaman zaman ziyaret etmişimdir. Her zaman kontağımız da olmuştur. Sözlü isteklerini üstlerimize iletmeyi bir borç bilmişizdir. Kendilerinin bize bir proje veya istek dosyası sunmaları halinde takip edileceğinden şüphe duyulmamalıdır.

 Borsanın bir üyesi olarak ve kendi siyasi yöneticilerimin, yönetici oldukları Gemlik Ticaret Borsanın kurumsal yapısını değil sadece 2.Gemlik Zeytin festivali için almış oldukları bir kararı eleştirmiş olmamız bu konuda ne kadar objektif olduğumuzu göstermektedir. Buna rağmen benden yaşça büyük olan değerli başkanlarımı üzmüş olmaktan dolayı duyduğum üzüntüyü de kamuoyuyla paylaşarak bu vesile ile saygılarımı sunarım."

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER