banner47

Altıntaş: "Uludağ Hepimizin"

Bursa Valiliği, yaklaşan kış sezonu öncesi Uludağ ile ilgili komisyon oluşturdu. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş Başkanlığı'nda oluşturulan komisyon, dün genel koordinasyon toplantısı öncesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Altıntaş:
banner3

Bursa Valiliği, yaklaşan kış sezonu öncesi Uludağ ile ilgili komisyon oluşturdu. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş Başkanlığı'nda oluşturulan komisyon, dün genel koordinasyon toplantısı öncesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Uludağ'ın sorunlarının ve çözüm arayışlarının masaya yatırıldığı toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Uedaş, Buski, Türsab Bursa Temsilciliği, Milli Parklar Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kayak Federasyonu gibi kurum ve kuruluşlar ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş yaptı. Altıntaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Uludağ sezon hazırlıkları için burada toplandık. Amacımız Uludağ'ın dört mevsim turizm merkezi olarak canlanmasını sağlamak. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bazı sorunları yeni sezon başlamadan önce gidermek için çalışmalara başladık. Sezondan önce bu çalışmalarımızı sonlandırmaya çalışacağız. Bursa'nın önemli kurum ve kuruluşlarının da destekleri ile Uludağ bir turizm merkezi olacak. Özellikle park sorunu giderilmeye başladı. Uedaş firması elektrik ve trafo ihtiyacını giderecek ve elektrik sorunu yaşanmayacak. Geçtiğimiz sezonda yaşanan telefon ve internet bağlantı sorunu ilgili birim tarafından giderildi ve bu sezonda böyle bir sorun olmayacak. Güvenlik önlemleri üst seviyede olacak. Bu sayede yaşanan karmaşa en aza indirilecek. Özellikle oteller bölgesinde görevli ve izinli araçlar haricinde park eden araçlara cezai işlem uygulamaları da başlayacak."

 

 

Mustafa Altıntaş : "Uludağ Hepimizin"

Valilik olarak her türlü tedbirimizi almamız gerektiğinin bilincindeyiz diyen Altıntaş, "Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda bize destek olacağını biliyoruz. Uludağ, hepimizin herkes el ele verecek ve Uludağ'ı 4 mevsim turizm merkezi yapacağız. " dedi.

Uzun süren toplantının ardından bir dizi tedbir kararı alındı. Araçlara zincir takma işi izin ile yöredeki köylülere verilecek ve zincir takma işini yapanların nerede duracağına jandarma karar verecek. Jandarmanın gösterdiği yer dışında zincir takma işi yapanların 'Zincir takmaya yetkilidir' yazılı izni iptal edilecek. 

Ayakçı ve Çığırtkanlara İzin Verilmeyecek

Pistlerin sis, kar yağışı, gün batımı gibi meteorolojik durumlarda kullanılmasına veya kapatılması işletmeci ve kayak öğretmenlerinin sorumluluğunda olacak. Uludağ 2'nci Gelişim Bölgesi'nde Uludağ Yatırımcılar Birliği tarafından pistlerin güvenliği için gerekli tedbir alınacak. Uludağ Milli Parkı'nda müşteri toplama amacıyla hanutçu, ayakçı, değnekçi, çığırtkan ve benzeri tabir edilen kişilerin faaliyetlerine izin verilmeyecek. Kayak öğretmenleri tanıtıcı kıyafet giyecek ve yaka kartı takacak.  

Pistlerde Piknik Yapılamayacak

Yapılan toplantıda karın yağmasıyla birlikte özellikle hafta sonlarında Uludağ’a çıkarak piknik yapan günübirlikçi tatilcilerin durumu da görüşüldü. Kararda, “Kayak yapılan pistlerde günübirlik ziyaret yapanların piknik yapmasına ve gezmesine izin verilmemesi için tesislerin özel güvenlik personeli çalıştırması" ifadeleri yer aldı. Buna göre Uludağ’da piknik yapmak isteyenlere işletmelerin çalıştırdığı güvenlik personeli engel olacak. Ayrıca Uludağ'da gerçekleşecek olan festivallerde de uygun alanların belirlenmesi sağlanacak.

Uludağ’ın Tuvalet Sorunu

Toplantıda Uludağ’da yıllardır sorun olan tuvalet sıkıntısına dikkat çekildi. "Türkiye’nin kış turizmi için gözdesi olan Uludağ’a özellikle günü birlik gelen vatandaş tuvalet sıkıntısı yaşıyor. Otellerin tuvaletini kullanan vatandaşlar ücret ödemek zorunda kalıyor. Uludağ’a girişte vatandaştan para alınıyor ama vatandaşa hizmet verilmiyor. Avrupa’da Uludağ gibi tesislerde yol kenarlarında her 200 metrede bir ücretsiz tuvalet ve dinlenme merkezleri var. Uludağ’da neden yok? Yetkililer Uludağ’a turist getirmek için çabalıyor ama turistin rahat tatil yapması için kimse çaba göstermiyor." denildi. Bu konu ile ilgili de tuvalet sorunun kısa süre içerisinde giderileceği bildirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28