banner47

Umurbey Tarihi ve Özgün Kimliğine Kavuşuyor

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın doğum yeri olan Umurbey Mahallesi Meydan çalışmaları devam ediyor.

Umurbey Tarihi ve Özgün Kimliğine Kavuşuyor
banner3

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın doğum yeri olan Umurbey Mahallesi Meydan çalışmaları devam ediyor.

Celal Bayar’ın Anıt Mezarının da bulunduğu mahallenin Bursa’nın tarihi Cumalıkızık Mahallesi ile yaşıt olduğunu vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ile Umurbey Mahallesinin hak ettiği tarihi ve özgün kimliğine kavuşacağını söyledi.

Umurbey Meydan çalışmalarını Özel Kalem Müdürü Halil İbrahim Atış ve Umurbey Mahalle Muhtarı Mustafa Duran ile birlikte yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de bir kez daha teşekkür etti. Umurbey alt yapı çalışmalarının sürdüğünü, elektrik hatlarının da yer altına çekildiğini anımsatan Refik Yılmaz, Umurbey Camii bahçe duvarlarının da yenilendiğini açıkladı. Umurbey meydanına granit taş döşendiğini belirten Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği dairesi başkanlığının da Umurbey meydanındaki binaların dış cephelerini elden geçirerek, tadilat ve boya badanası yapacağını hatırlattı. Meydandaki büyük trafo merkezinin de kaldırılacağını, yeşil alan ve çevre düzenlemesi ile birlikte Umurbey Mahallesine modern bir meydan kazandırılacağını vurgulayan Refik Yılmaz, bölgede kamulaştırılan 5 binanın da yıkılarak meydana kazandırıldığını söyledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Köy Statüsünden Mahalle Statüsüne dönüşen tüm eski köylerde olduğu gibi Umurbey Mahallesindeki meydan çalışmasına da büyük önem verdiklerini kaydederek, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER