banner47

Gemlik Teröre Karşı Yürüdü

Binlerce kişi Gemlik sokaklarında Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto ettiler.

Gemlik Teröre Karşı Yürüdü
banner3

Son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak için Gemlik ilçe stadyumu önünde toplanan binlerce kişi iskele meydanına ellerinde Türk bayraklarıyla geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yürüyüş yaptı. Duyarlılık derneğinin öncülük ettiği gurup, 'Teröre Lanet Şehitlere Saygı' yürüyüşüne katılan grup, 'Ya sev ya terk et' , Şehit ruhun göklerde nöbette kanın bayrakta en yükseklerde' , '1 ölür bin doğarız' ve 'Seferberlik çıksın' yazılı pankartlar taşıdılar. Kadınların ve çocukların da sayılarının oldukça fazla olması dikkat çekti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atan gruba vatandaşlarda alkışlarla destek verdiler. Bir çok stk ve siyasinin yer aldığı yürüyüşe belediye meclis üyelerinden de katılanlar oldu.

Dernek Başkanı Cemal Küçük’ün çağrısına destek verilirken, yürüyüşe yoğun katılım sağlandı. Gemlik Duyarlılık Derneği ve davet ettikleri derneklerin başkan ve yöneticileri, AKP yöneticileri, CHP İlçe Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve ilçe yönetimi, Saadet Partisi Yöneticileri, Vatan Partisi İlçe Başkanı Muharrem Çelik ve yönetimi, AKP Meclis Üyesi Ömer Uslu ve taraftar dernekleri, spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Top sahası önünden başlayan yürüyüşte şehitlere yönelik anlamlı sloganların yanında, PKK’ya ve terörist başı Öcalan’a da nefret sloganları atıldı. Yürüyüşte herhangi bir taşkınlık da yaşanmadı.

Balıkçılardan da Destek Geldi

Gemlikli balıkçılar kalabalığı iskelede denizde beklediler. Gurubun gelmesi ile sirenlerini açan balıkçılar, teknelerine astıkları türk bayrakları ile çok güzel bir görüntü oluşturdular. Bu esnada bir çok Gemliklinin gözlerinin yaşardığı dikkatlerden kaçmadı. Binlerce kişi Gemlikli balıkçıları yürekten alkışlayıp hep birlikte "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ile bağırdılar.

İskele meydanında son bulan yürüyüşte grup şehitler için Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular. Vatanın birlik ve beraberliği için bir araya geldiklerini belirten gurup, "Vatanımızı bölmek isteyenler bilsinler ki biz bir ve beraberiz. Vatan için canımızı feda etmeye hazırız" dediler. Konuşmanın ardından grup, şehit olan askerlerimiz için dua etti. Daha sonra sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28