banner47

Gemlik'te Kadınlara Özel Gece

Gemlik Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği “Mutlu Kadın Huzurlu Toplum” konulu etkinlik yoğun ilgi gördü.

Gemlik'te Kadınlara Özel  Gece
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği “Mutlu Kadın Huzurlu Toplum” konulu etkinlik yoğun ilgi gördü. Atatürk Spor Salonunda organize edilen etkinlikte, Doktor Moral Lakaplı, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Erbıyık ve Televizyon Programcısı, Şair ve Yazar İkbal Gürpınar Gemlikli bayanlarla buluştu. Karabaş-i Veli Derneği Bayan Semazenleri de Sema gösterimi ile geceye renk kattılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, şehit ve gazi annelerinin de gününü kutlamayı ihmal etmedi.

   Aynı zamanda bestekâr, yazar ve jinekolog olan Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Erbıyık, “Erkekleri Tanıma Sanatı” adı altında, farkındalık, değişim ve arınma konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sağlıklı beslenme üzerine de anlatımlar yapan Dr. Moral, “Mutlu olmak için sizin sadece kendinize ihtiyacınız var” dedi. Hipnozla tedavi konusunda da bilgiler veren Halil İbrahim Erbıyık, “Hipnoz; günlük stres ve sıkıntılar, sigara alışkanlığından kurtulmak, şişmanlık ve yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, fobiler (korkular), cinsel problemler, psikosomatik rahatsızlıklar gibi birçok psikiyatrik rahatsızlığın tedavisinde yardımcı bir yöntem olarak kullanılıyor. Ancak, hipnozun tek kullanım yeri psikiyatri değil” dedi.  Hipnozu dünyada en çok diş hekimleri ve jinekologların kullandığını belirten Dr. Erbıyık, tüp bebek gibi yardımcı üreme tekniklerinde hipnoterapi ile başarı şansının arttığını söyledi. Dr. Erbıyık, genç kızlıktan başlayarak menopoza kadar pek çok jinekolojik sorunun tedavisinde hipnoterapi uygulanabildiğine dikkat çekti. Dr. Moral diye tanınan Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Erbıyık,Genç kızların regl dönemlerinin düzene girmesi ve ağrısız geçmesi, evlilikte cinsel birlikteliğe karşı korkuları gidermek, hamilelik döneminde düşüklerin tedavisi, aş erme, bulantı, kusma, doğum korkusu, ağrısız doğuma hazırlanmak, doğum sonrası çabuk toparlanma, kaliteli bir emzirme, menopozda ateş basması, terleme gibi sıkıntıların ortadan kalkması, psikoseksüel sorunlar hipnoterapi ile tedavi edilebildiğini anlattı.

   Televizyon Programcısı, Şair ve Yazar İkbal Gürpınar’da, ““Eskiden kız çocukları okutulmasın günah denilirdi. Ve maalesef toplumda bu yer buldu ve kız çocuklarının okumasının önüne geçildi. Bende onlardan biriyim aynı şekilde ablamda. Babam şimdi özür diliyor nerden bile bilirdim ki bu söylentiler bir Yahudi propagandası olduğunu diyor. Bizim toplumumuzun ilerlemesini istemeyenler bu tür oyunlarla genç nesillerin cahil kalmasını istemişler. Kadın kendini geliştirecek ki ailesini geliştirebilsin. Bir toplum mutluysa o toplumda kadına gerekli değer veriliyordur. Çünkü kadın mutluysa çocuğu da mutludur, kocası da mutludur, ailesi de mutludur, ailesi mutlu olan bir toplumda mutludur. Toplumun mutluluğu kadının mutluluğundan geçer” diye konuştu. Şiirleriyle geceye renk katan, sağlıklı beslenme, kanseri önleme teknikleri hakkında da bilgiler veren Gürpınar, ayakta alkışlandı.

   Semazen gösterimi ile sona eren gecede Dr. Moral’e çiçeğini Kaymakam Cahit Işık’ın eşi Hanife Işık, İkbal Gürpınar’ın çiçeğini Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın eşi Suzan Yılmaz, Semazenlerin çiçeğini de Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete’nin eşi Yasemin Mete takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28