banner47

Festival Hatıra Ormanına Fidan Dikildi

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize ettiği 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, Hatıra Ormanı etkinliğiyle büyük beğeni topladı.

Festival Hatıra Ormanına Fidan Dikildi
banner3

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesinde belirlenen alana, 25 adet zeytin fidanı dikildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Genel Sekreteri Mehmet Çelik’in yanı sıra, yürütme kurulu üyeleri ve Kadın Meclisi üyelerinin de yer aldığı etkinliğe Engelli Öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü rehabilitasyon merkezleri de katıldı.

   U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Öğretim Görevlileri ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin de desteklediği Hatıra Ormanı Zeytin Fidanı Dikim organizasyonunda, davetlilere simit, zeytin ve çay ikramında da bulunuldu. Kent Konseyi, Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri, Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Basın Mensupları, Kent konseyi Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk Meclisleri adına da birer zeytin fidanı dikildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha estetik bir Gemlik görünümüne önem verdiklerini bir kez daha hatırlatarak, hatıra ormanları sayısının yanı sıra yeşil alan sayısını da artırdıklarını vurguladı. 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kapsamında düzenlenen bu etkinlikte de ilçeye yeni zeytin fidanları kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, akademik çevrelerle işbirliği içinde fidan sayısını artırmak için çalışmalara davam edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28