banner47

Minik Güreşçilerin Kalbi Gemlik’te Attı

1.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kapsamında; Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün, Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemlik Kent Konseyi ve Güreş Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte ortaklaşa organize ettiği ve 7 Kasım Cumartesi başlayan “5.Uluslararası Minik Erkekler Serbest Güreş Turnuvası” müsabakaları, 8 Kasım Pazar Günü kıran kırana mücadelelerin yaşandığı final maçlarına sahne oldu.

Minik Güreşçilerin Kalbi Gemlik’te Attı
banner3

Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Moldova, Gagauzya, Ukrayna, Arnavutluk ve Özbekistan olmak üzere toplam 10 Ülkeden 157 sporcunun 12 sıklette mücadele ettiği Turnuva da 103 puan alan Türkiye takım halinde şampiyon oldu.92 puan alan Bulgaristan ikinci, 75 puan alan Moldova’da üçüncü oldu. Kupa ve madalyaların yanı sıra birinci olan Türkiye 5 bin, ikinci olan Bulgaristan 3 bin, üçüncü olan Moldova Takımı ise 2 bin Türk Lirası para ödülün de sahibi oldu. Turnuvaya katılan tüm ülkelerin antrenör ve sporcuları, Gemlik’te böylesi güzel ve önemli bir şampiyona da mindere çıkmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Kupa ve Madalya Törenine; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, ve Belediye Meclis Üyesi Fehmi Arslan katıldı.

Protokol tarafından madalya ve kupaları verilen sporcular, törenin ardından Gemlik Belediyesince düzenlenen tekne turuna katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28