banner47

Atatürk'ü Özlem ve Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. Yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Gemlik’te de saygı, özlem ve minnetle anıldı.

Atatürk'ü Özlem ve Minnetle Andık
banner3

Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan törenler, Saat 09.05’te sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk sundular. Törenlerin ikinci bölümü Gemlik Belediyesi Manastır Kültür Merkezinde yapıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Kültür merkezindeki, Milli Eğitim Müdürlüğünün tertip ettiği, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören programı saat 10.00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku okunması, 10 Kasım yarışmasında birinci olan Borusan İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Çiftçi’nin şiirini okuması ile başlayan törenler büyük ilgi gördü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Toplar yaptı. Öğrenci Oğulcan Kırdacı’nın sunu eşliğinde Gazi Paşa’ya Ağıt şiirini ezbere, etkileyici bir şekilde okuması, Atatürk’ün son günlerini anlatan video gösterimi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Bayral Karakaplan ve Ecesu Telci’nin öğrencilerle beraber hazırlayıp sahnelediği Türk Büyükleri ve Atatürk Oratoryosu gösterisi ayakta alkışlandı.  Atatürk’ün “bizim mükemmel bir dansımız var’’ dediği zeybek oyununu öğrenci Doğukan Boylu’nun oynamasından sonra Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmesiyle tören programı sona erdi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tören programında izleyiciler çok özel anlara sahne olurken duygu yüklü anlar yaşadı. Özellikle Türk Büyükleri ve Atatürk oratoryosu gösterisi ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28