banner47

Engelliler Gününe Özel Yemek

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik Belediyesi iş birliği ile Ömer Kahraman Hizmet Binası'nda engellilere ve ailelerine yemek verildi.

Engelliler Gününe Özel Yemek
banner3

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik Belediyesi iş birliği ile Ömer Kahraman Hizmet Binası'nda engellilere ve ailelerine yemek verildi. Yemeğe Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Müftüsü Muammer Turan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Avcı, Ercan Barutçuoğlu, Vedat Büyükgölcigezli , Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, belediye meclis üyeleri ve Gemlikli iş adamları katıldı. Düzenlenen yemekte geçtiğimiz ay Bursa Zihinsel Derneği Başkanı seçilen belediye meclis üyelerinden Ersin Kahraman ; " Bu özel günde böylesine güzel bir yemeği organize eden Gemlik Kent Konseyine ve Gemlik Belediyesine teşekkür eder, katılım gösteren engelli arkadaşlarımıza ve değerli ailelerine şükranlarımı sunarım. Bursa Zihinsel Engelliler Derneği olarak engelli öğrencilerimizin gelişimleri için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim."dedi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Kahraman'dan hemen sonra kürsüye bu sefer Gemlik Kent Konseyi adına Engelli Meclisi Başkanı Ahmet Gazi Memiş; "Engellilerin yaşam standartlarını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ailelerimize ricam, çocuklarımızdan hiç bir zaman utanmayınız. Yemeği organize eden Gemlik Kent Konseyine ve Gemlik Belediyesine de teşekkür ediyoruz."dedi.

Onlar Bizim Özel Misafirlerimiz

Yemekte konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise ; "Engelli kelimesini kullanmak istemiyorum. Onlar bizim çok özel misafirlerimiz. Onlar bize Allah'ın emanetleridir. Tüm özel misafirlerimizin anne babalarını tebrik ediyorum. Allah'ın emanetlerini en güzel şekilde başlarının üzerinde taşıyorlar. Onlar her türlü takdirin üzerindedir. Büyük bir sınav büyük bir imtihan. Bu imtihanı geçenlere ne mutlu kutluyorum onları. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok seviyor özel misafirlerimizi, onun bakış açısı çok farklı. Özellikle o göreve geldikten sonra şimdiye kadar Türkiye'de görülmemiş bir devrim gerçekleşti. 12 sene öncesine kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan engelli aileleri ve yakınları sokağa çıkaramazlardı. Toplumun bakış açısı farklıydı üzülürlerdi. Bizler yaratılanı yaradan dan ötürü seviyoruz. Allah insanı kutsal yaratmış. İnsanda yeter ki anlayış engeli olmasın bütün engeller aşılır. Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine özel destek verildi. Engelli kardeşlerimize ilk defa maaş bağlandığı gibi onlara bakan değerli ailelerine de maaş bağlandı. Bu icraat devrim niteliğindeydi. Başka ülkeler bu uygulamayı Türkiye'den örnek alıyor. Gemlik Belediyesi olarak özel destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. 1.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalinden dolayı Gemlik Kent Konseyi'ne en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Herkes çok çalıştı, çok fazla emek sarf ettiiler gecelerini gündüzlerine kattılar. Gemlik'i duyurdular tüm Türkiye ve dünyaya. Bugünde burada ki bu güzel yemeği organize ettiler. Madde bağımlılığına karşı güzel işler yapılıyor. Biz belediye olarak Gemlik Kent Konseyi'ni böylesine güzel icraatleri yaptıkları için devlet olarak yanlarındayız elimizden geldiğince destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz.

Zihinsel Engelliler Derneği Öğretmenlerinin Maaşlarını Belediye Ödeyecek

Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü devralan Hulusi Gandar gibi Bursa Zihinsel Engelliler Derneğini de 500 bin ₺ gibi bir borçla devralan Ersin Kahraman arkadaşımızı da takdir ediyorum.  Buna rağmen çok güzel hizmetler yapıyorlar. Biz belediye olarak servisimizi yapıyoruz. Gemlik'te tüm okullarda özel eğitim sınıfı var. Engelli kardeşlerimizi 365 gün mutlu etmenin yollarını arıyoruz. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı bu konuya kendini adamış durumda. Derneğin maddi sıkıntısının farkındayız ve Gemlik Belediyesi olarak derneğin tüm öğretmenlerinin bir yıllık maaşlarını ödeyeceğimizin müjdesini de bu anlamlı günde vermek istiyorum. Son olarak böylesine güzel bir ortamı düzenlediği için Gemlik Kent Konseyine ve buraya katıldığınız için tüm özel misafirlerimize ve onların yakınlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Engelli Kardeşlerimize Sabırla Bakan Aileleri Kutluyorum

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ise; "Bugünü engelliler için kutlamak sadece bugünü kutlamak ne kadar doğru tartışılır. Bizim için onlar her zaman böyle güzel hatırlanmayı ve şevkati hak ediyorlar. Cennet annelerin ayağının altındadır.  O güzel annelerimizden Allah razı olsun bu güzel yavrularımıza sabırla bakıyorlar.  Şefkat kahramanı annelerimiz var. Bu anneleri canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca bugünü tertipleyen herkese teşekkür ediyorum diyerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tarihçesinden bahsetti. Işık, engelli çocukları topluma kazandırmanın, kimseye muhtaç olmadan bağımsız yaşayabilen, üretken bireyler olabilmelerini sağlamanın herkes için bir insanlık ödevi olduğunu söyledi. Işık, “Bugünün bir kutlama günü değil, yıl içinde yapılanların değerlendirildiği, çalışmaların ve etkinliklerin bu günde odaklaştırılacağı bir gün olmasıdır. Birleşmiş Milletlerin ifadesiyle 3 Aralık yalnız özürlülerin organizasyonları ve hükümetler için olanak oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal yaşamdaki tüm insanların günü kutlamasını sağlamayı amaçlamaktadır. Her geçen gün giderek artan ekonomik ve sosyal sorunlar, büyüklerden çok çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Çoğu zaman çocuklarına ilk önem veren toplum olarak övünüyoruz. Gerçekten öyle mi? Büyük Atatürk bizlerden çocuklarımızı çağdaş, uygar ve topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmemizi istemişti. Çocuklarımızın iyi eğitilmiş, bilgili, sağlıklı, ileri görüşlü ve yurtsever bireyler olmasını istemişti. 92 yıllık cumhuriyetimizin eriştiği bu dönemde onlara havasıyla, suyuyla ve Vatan toprağıyla kirlenmiş bir çevre bırakıyoruz. Yetersiz beslenme, sosyal ve kültürel erozyon, sağlık ve eğitim sorunları, büyüdüklerinde işsizlik korkusu, terör ve şiddet olayları ve en önemlisi onlara bırakacağımız borç yükü. Üzücü olduğu kadar ürkütücü bu tablonun oluşmasında hepimiz kusurluyuz. Ya özürlü çocuklarımız? Onları da topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız yaşayabilen, üretken bireyler olabilmelerini sağlamak, hepimiz için bir insanlık ödevi değil mi? 0-18 yaş grubunda 3 milyon 650 bin özürlü çocuğumuzun olduğu biliniyor. Bunların sadece 40 bini eğitim hakkından yararlanabiliyor. Yani yaklaşık 100 çocuktan biri. Oysa anayasamızın 42.’inci maddesi ‘Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz’ hükmünü içeriyor. Çocuklarımız en önemli varlıklarımız. Onları sözünü ettiğimiz korkunç gelecekten korumak için hepimize, ailelere, topluma ve devlete büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bundan kaçınamayız. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER