banner47

Denizcilik Topluluğu Kıyıları Temizledi

Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri Sunğipek-Asım Kocabıyık Yerleşkesi sahilinde Gemlik Asım Kocabıyık MYO Öğrencileri, ve Gemlik Kredi Yurtlar kurumu personeli katılımı ile kıyı temizliğini gerçekleştirdiler

Denizcilik Topluluğu Kıyıları Temizledi
banner3

Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri Sunğipek-Asım Kocabıyık Yerleşkesi sahilinde Gemlik Asım Kocabıyık MYO Öğrencileri, ve Gemlik Kredi Yurtlar kurumu personeli katılımı ile kıyı temizliğini gerçekleştirdiler.

Deniz kirliliğinin doğal hayata olan etkileri konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla yapılan kıyı temizliği etkinliği sırasında denize atılmış ve kıyıya vurmuş plastik şişeler, eski giyecekler, teneke kutular, parfüm kutuları vb. çok çeşitli atıklar toplandı. Topluluk Danışmanı Emrah Murat Tacar; denizleri kirleten bir çok etken olması yanında ana sebebin insanlar olduğu üzerine vurgu yaptı ve en çokta fabrikaların ve şehirlerde yaşayan insanların atıklarının denizlerimizi kirlettiğini söyledi. Eskiden çoğunlukla İstanbul ve Eskişehir'den olmak üzere insanların Gemlik'e deniz turizmi için geldiklerini günümüzde tüm Marmara'da olduğu gibi Gemlik'te de denizin kirli olduğunu belirtti. Özellikle Gemlik için denizlerin temiz olması ile beraber turizm açısından Gemlik'e daha çok insan gelebileceğini ve Gemlik için artı değer sağlayacağını belirtti.

Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkan Yardımcısı Sinem Bilge; denizler ve deniz kirliliğinin doğa ve canlıların yaşamına etkilerinin büyük olduğunu söyleyerek daha sonraki kıyı temizleme etkinliklerinde Gemlik Halkınında katılımının sağlanarak bu konuda bilinçlendirilmesi ve çevreye verilen önemin arttırılması için etkinliklerin sıklaştırılacağı belirtildi. Kıyı temizliği etkinliğinin sonuçlarını Aylin Mehmetoğlu ve Ali Balaban Gemlik Asım Kocabıyık MYO'da diğer öğrencilerinde katılacağı bir etkinlikte sunacaklar. Gemlik Denizcilik Topluluğu olarak etkinliğe katılan Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğrencilerine ve Gemlik Kredi Yurtlar Kurumu personeline teşekkür ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER