banner47

Ben Okudum Sen de Oku(T) Projesi Yaşama Geçti

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra Kardeş Okul Projesi Kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Gazi İlkokulu ile 11 Eylül İlkokulunun birlikte organize ettiği, “Ben Okudum Sen de Oku(t)” projesi, CİUS AVM 3. Katında yaşama geçti.

Ben Okudum Sen de Oku(T) Projesi Yaşama Geçti
banner3

“Kitap En İyi Yol Arkadaşıdır” sloganıyla hizmete giren proje kapsamında oluşturulan kütüphanenin açılışını Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Turan, Okul Müdürleri Abdülillah Bilir ve Mehmet Atay birlikte yaptılar.

30 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan Kütüphanenin en büyük amacı, yeni okurlar ve kitaplar kazanırken, okuyucu sayısını da olabildiğince artırmak. Vatandaşlardan kitap desteği de beklenen proje kapsamında, okunan kitaplar kütüphanede toplanacak ve buradan da diğer okuyuculara dönüşümlü olarak aktarılacak. CİUS AVM 3. Katında iki hafta süreyle kitapseverlere açık kalacak olan kütüphane, 30 Mayıs 3 Haziran 2016 tarihleri arasında İskele Meydanı Festival alanında düzenlenecek olan Eğitim Günlerinde de ilçe halkının hizmetinde olacak. Gemlik Belediyesi, bu anlamlı projeyi sürekli hale getirmek için çalışmaları devam ettirecek.

Projenin yaşama geçmesi ve kütüphanenin açılış etkinliğinde konuşan 11 Eylül İlkokulu Müdürü, Abdülillah Bilir, teknolojinin yanlış kullanılması sonucunda kitap okuma oranının maalesef düştüğüne dikkat çekti. Cep telefonları, bilgisayar bağımlılığı, televizyon vi diziler nedeniyle kitap okumaya olan ilginin giderek azaldığını savunan Bilir, bu anlamlı kampanyayı sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, kültürel ve sosyal projelerin madde bağımlılığına yönelik etkinliklerle de devam edeceğini söyledi. 20 yıldır Gemlik’te görev yaptığını anımsatan Abdülillah Bilir, son yıllarda her türlü projenin yaşama geçtiğini de hatırlatarak, Gemlik Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gemlik Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. GTSO Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Atay’da, kitap okumanın anlam ve önemine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, emeği geçenlere teşekkür ederek, eğitim ve öğretime yönelik desteklerin süreceğini müjdeledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da bu projenin, günümüz koşullarında en anlamlı ve önemli projelerden birisi olduğuna dikkat çekti. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, bilmeyene öğretme çağında yaşadığımıza vurgu yaparak, cahilliğin en başta terör ve madde bağımlılığı gibi olumsuz unsurlara büyük katkı sağladığını söyledi.

Kütüphane açılışı sonrasında öğrencilerle birlikte kitap okuyan protokol üyeleri, Gemliklilerden de kütüphaneye kitap yardımında bulunmalarını istediler. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER