banner47

Genç Hukukçulardan Hukukçu Başkana Ziyaret

Hukukçular Kulübü Siyaset Bilimi ve Hukuku ve Ekonomik Araştırmalar Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Genç Hukukçulardan Hukukçu Başkana Ziyaret
banner3

Türkiye’nin 43 ilinde örgütlü olan Hukukçular Kulübünün Bursa’da faaliyet gösteren temsilcileri Ahmet Genç, Cansu Karabıyık, Yusuf Dağcı, Sümeyra Bekcan ve Senay Yıldırım, aynı zamanda bir Hukukçu olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile siyaset, yerel yönetimler ve hukuk üzerine istişarede bulundular.

Genç hukukçulara bu anlamlı ziyaret adına teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mesleki tecrübelerinin yanı sıra, yerel yönetimler ve siyaset konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Siyaset Bilimi, Hukuk ve Ekonomik istikrarın önemi konusunda da bilgiler veren Yılmaz, “Ekonomik refah ve bunun topluma yayılması doğrultusunda, hukuk ve ekonominin birbirlerini tamamlamaları esastır.

Ekonomik sistemin sağlıklı işleyebilmesi, ihtiyaçların karşılanmasına olduğu kadar, etkin bir hukuk Sisteminin varlığına da bağlıdır. Bu bağlamda hukukun ekonomideki rolü, piyasanın düzenli işleyip gelişmesini sağlayacak yasal çerçeveyi belirlemektir. Öte yandan, ekonomik yaşamı düzenleyen hukuk kurallarının ekonominin gerçeklerine uygun hazırlanması gerektiği de açıktır. Yapılan düzenlemelerin neyi amaçladığının; neye ulaşabileceğinin ve maliyetlerinin ne olacağının belirlenmesi önemlidir. Özellikle on yıldaki gelişmeler, ekonominin birçok alanında hukuk kökenli kavramların daha çok kullanılmasına ve hukuk diline de ekonomik kavramların girmesine yol açmıştır” dedi.

Genç hukukçulara başarılar da dileyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sosyal ve kültürel projelerde de destek verebileceklerini söyledi.

               

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28