banner47

GTSO'da KÜSİ Zirvesi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği projesi tanıtımı ilçe protokolü, sanayicileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

GTSO'da KÜSİ Zirvesi
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği projesi tanıtımı ilçe protokolü, sanayicileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliği yaptığı toplantıda KÜSİ Bursa İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık'ın sunumuyla katılımcılara Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Projesi tanıtıldı.  KÜSİ'nin  amacının üniversite ve sanayinin daha etkin bir biçimde birlikteliğini sağlamak olduğunu belirten Kanık, proje kapsamında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına destek verileceğini açıkladı.

"2014 yılı eylem planı ile harekete geçen KÜSİ projesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 500 Milyar dolarlık ihracat hedefine 96 bölgenin çalışmasıyla adım adım yaklaşıyor" şeklinde konuşan Kanık, projeyle birlikte sektörel ihtiyaçlara göre sanayiyle birlikte çalışılacağının ve öğretim üyelerinin bir ayaklarının özel sektörde olacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Mehmet Kanık'ın ardından söz alan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik'in projede önemli bir yer tutacağını çünkü sanayide ve ticarette Türkiye'deki önemli merkezlerden biri olduğunu belirtti ve projede Gemlik'e azami özenin gösterilmesini rica etti.

Söz alan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Zafer Işık, Gemlik'in bir liman ilçesi olmasının diğer illerden ve ilçelerden daha önemli bir konuma gelmesinde etkili olduğunu ve projede Gemlik'in ciddi bir kazanç sağlayacağını söyledi.

BUSBİAD Genel Sekreteri Serkan Güllü ise Türkiye'de yapılan teknolojik çalışmaların yabancı firmalar tarafından saklandığını bunun nedeninin ise yerli üreticinin bu teknolojileri üretebilecek kapasitede olması olduğunu belirtti. Bu noktada devletin böyle projelerle sanayicilere ve üniversitelere destek vermesine ihtiyaç olduğunu, bu projenin de sanayiciler adına büyük gelişmeler yaratacağına inandıklarını kaydetti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen KÜSİ zirvesine Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, GTSO Meclis Başkan Vekili Zafer Işık,  GTSO Genel Sekreteri Agah Arda, GTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden, Mehmet Anar, Ergin Erenoğlu, Mehmet Anar, Şefik Yılmaz, Hasan Keskin, Gemlikli Sanayici ve iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28