banner47

Baykız'dan Öğretmenlere Seminer

Busmek Eğitimcisi Yelda Baykız Gemport Gemlik Anadolu Lisesinde öğretmelere 'Etkili İletişim ve Beden Dili' konulu seminer sundu.

Baykız'dan Öğretmenlere Seminer
banner3

Busmek Eğitimcisi Yelda Baykız Gemport Gemlik Anadolu Lisesinde öğretmelere  'Etkili İletişim ve Beden Dili' konulu seminer sundu.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen semineri öğretmenler ilgiyle takip ettiler.

'Mezun olduğu okulda dersine giren öğretmenlerimle birlikte olmaktan büyük gurur  ve heyecan duyuyorum' şeklinde seminerine başlayan Eğitimci Yelda Baykız dinleyicilere etkili iletişim ve beden dilini olumlu kullanabilmenin yöntemlerini  canlandırmalı ve kısa video gösterimleriyle anlattı.

Ne söylediğinizin  değil nasıl söylediğiniz önemli olduğu bir çağda yaşadığımızı ifade eden Baykız 'Beden dilimiz, duygu ve düşüncelerimizin dışarıya yansıması, kullandığımız üslup ve dil, sergilediğimiz doğal duruşumuz, etkilere tepki gösteren ve yüzümüzü düşüren veya güldüren mimiklerimiz hepsinin aynı hedefe yönelerek iletişim kurma gücümüzü oluşturuyor 'diye konuştu

Eğitimci Baykız İletişimin insanin kendini tanımasıyla başladığını ifade ederek  'Kendini tanımayan, kendiyle iyi iletişim kuramayan insan huzurlu ve mutlu bir hayat yasayamaz, başkalarıyla iyi iletişim kuramaz. Kendinin farkında olmayan insan ne kendini ne de çevresini değiştirebilir' dedi.

İletişim tarzları hakkında da açıklamalarda bulunan Baykız sözlerini şöyle sürdürdü 'İş, aile ve sosyal yaşamımızda hepimizin farklı iletişim tarzlarımız var. Kimi insan saldırgan, kimi insan pasif, kimi insan “etkili” iletişim kuruyor. Basarili ve etkili iletişim kurmanın, saldırgan ya da pasif olmadan istediğimiz sonuçları elde etmenin, çevremizdeki herkesle sağlıklı ilişkiler kurmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır Yeter ki bunları iyi bilelim ve yeri geldiğinde kullanalım' diye konuştu

Seminerinde Beden Dili ;İletişimin Üç Boyutu,Söz, Ses ve Beden Dilinin Kullanımı,Beden Dili Uygulaması,Ellerin Verdiği Mesajlar, Tokalaşma gibi konuları karşılıklı soru cevap,canlandırma ve kısa videolarla destekleyerek anlatan eğitimci Yelda Baykız'ın seminerini  öğretmenler dikkat ve ilgiyle takip ettiler.

Seminer sonunda okul Müdürü Hayrettin Arıcı eğitimci Yelda Baykız'a teşekkür ederek 'sizi mezun olduğunuz okulda ağırlamak çok güzeldi İnşallah öğrencilerimiz için de bir başka seminerde tekrar birlikte oluruz' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 06:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28