banner47

Ata Mahallesi Konağına Kavuşuyor

Gemlik Belediyesi, Mehmet Akif Kültür Evi’nin ardından ikinci Mahalle Konağını Ata Mahallesine yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesisleri yanında deniz manzaralı iki katlı Mahalle Konağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ata Mahallesi Konağına Kavuşuyor
banner3

Törende konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört bir yanında hizmet sağanağının devam ettiğini bildirdi. Bir hafta önce hizmete giren Perşembe Pazarı sonrasında Eşref Dinçer Mahallesine Park yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Yenilenen Gemlik Lisesinin yanı sıra Umurbey Futbol Stadyumunun da kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi. İlçenin tüm mahalle ve sokaklarına hizmet yağdığını anlatan Refik Yılmaz, ya bir yatırıma başlandığını, ya bir yatırımın hizmete girdiğini ya da temel aşamasına gelindiğini açıkladı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik Belediye Spor Başkanı Hulusi Gandar ve Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı açılışta Ata Mahallesinin her geçen gün cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yapıldı. Ata Mahallesi Konağı Temel atma töreni açış konuşmasını yapan Muhtar Süleyman Özgüneş, alt yapı ve üst yapı ile birlikte Atatepe Sosyal tesislerine ilaveten Köy Konağının da yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibine teşekkür eden Süleyman Özgüneş, mahallelerinin önemli bir yatırıma kavuştuğunu belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, ilçenin tüm mahallelerinde olduğu gibi Ata Mahallesinde de marka değeri artıracak yatırımlar yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinin yerli ve yabancı turistler için önemli bir tesis haline geldiğini kaydeden Refik Yılmaz, Mahalle konağı ile birlikte Ata Mahallesinin cazibesinin artacağını vurguladı. İki katlı Konağın alt katının beylere, üst katının da bayanlara yönelik etkinlikler için tesis edileceğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kına, kültürel etkinlikler, taziye günleri gibi önemli etkinliklerin bu konakta yapılabileceğini ve kültürlerini yaşatabilecek, gelecek kuşaklara aktarabilecek mekâna kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan duaların ardından ilk harç temele konuldu. Temel atma töreni sonrasında davetlilere lokma dağıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28