banner47

ANFAŞ'dan Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı

Antalya’nın fuar şirketi ANFAŞ, Bursa’nın basın ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. ANFAŞ fuarları hakkında fikir alış verişinin gerçekleştiği toplantıda ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Bursalı firmalara birlikte büyüme çağrısı yaptı.

ANFAŞ'dan Bursalı Firmalara Fuar Çağrısı
banner3

Antalya fuar şirketi ANFAŞ, Bursa’nın basın ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. ANFAŞ fuarları hakkında fikir alış verişinin gerçekleştiği toplantıda ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Bursalı firmalara birlikte büyüme çağrısı yaptı.

ANFAŞ Basın ve Sektör Buluşmaları’nın Bursa toplantısı, Bursa Hilton Otel'de gerçekleştirildi. ANFAŞ fuarları ve yol haritası ile ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, sağlıklı yaşam ve spora dair tecrübelerini aktardı.

ANFAŞ fuarları hakkında sunumunu gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ’ın, Türkiye ve bölgeyi beraber kalkındıracak projelere imza attığını söyledi.

Murat Özer, “ANFAŞ olarak bizim önceliğimiz, fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini arttırarak, katılımcı ve ziyaretçimizi aynı çatı altında buluşturarak ekonomiye katkı sağlamaktır. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir” diye konuştu.



Anadolu fuarcılığının gelişmesinde Bursa’nın önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Murat Özer, ”Antalya ile birlikte el ele Anadolu fuarcılığını geliştirmemiz lazım. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız Sayın İbrahim Burkay, son derece vizyoner bir başkan. Kendisinin Bursa’da fuarcılığın gelişmesinde önemli katkıları var. Bundan yaklaşık 10 yıl önce İstanbul’dakiler Bursalıları dışlamışlardı. O dönem başkan büyük riskler alarak, Bursalı tekstil firmalarını organize ederek hem Avrupa’nın en büyük tekstil fuarına hem de Türkiye’nin en büyük tekstil fuarına Bursalı firmaların katılımını sağlamıştı. Bu gerçekten çok büyük bir adım. Kentlerimizde fuarcılığın gelişmesi için orta ve uzun vadede doğru adımlar atmamız gerekiyor. Yerel paydaşların fuarcılığa destek vermesi gerekiyor ve şehirlerin kendi bölgeleri için hedef fuarlar belirleyerek bir birlerine destek vermeleri gerekiyor" dedi. Özer, Antalya ve Bursa’nın iş birliği içinde her iki bölgenin de kazanacağına inandığını söyledi.

Hayata geçirdiği fuarlarla ANFAŞ’ın bölge ve ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade eden Murat Özer, Bursa’nın gıda ve turizm sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Murat Özer, “Bursa’nın birçok sektörde önemli bir ticaret hacmi var. Bursa’daki firmalarımızı fuarlarımız aracılığıyla dünyaya açılmaya, hedeflerini büyültmeye, yeni pazarlara ulaşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER