banner47

GCBAL’de Kızılay Haftası Kutlandı

​29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde Kızılay haftası kutlanmaktadır.

GCBAL’de Kızılay Haftası Kutlandı
banner3

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde Kızılay haftası kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm Kızılay şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insanî yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Celâl Bayar Anadolu Lisesi de bu haftayı çeşitli etkinliklerle kutladı. Kızılay Haftası münasebetiyle Türk Kızılayı Gemlik Şubesi Başkanı Gökhan Özler, Celâl Bayar Anadolu Lisesi’nde konferans verdi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı ve konferansta Türk Kızılayı’nın kuruluş felsefesi, tarihçesi, Bursa’da ve Gemlik’te yaptığı faaliyetler anlatıldı.

Şube Başkanı Özler, “Türk Kızılayı, 1868’de kurulmuş, insan ıstırabını dindirmek amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetlerine devam eden bir kuruluştur. Tüm toplumu kucaklayan, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, hizmetteki kalitesini sürekli geliştiren bir insanî yardım kuruluşudur. Irk, dil, din ve mezheplere bakmaksızın yardımlarını yapmaktadır. Afet hizmetleri, sosyal hizmetler, kan hizmetleri, gençlik ve sağlık hizmetleri gibi faaliyetleri olan kuruluşumuz, bu faaliyetlerini ülkemizin her tarafında yürütmektedir.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 05:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER